# Stați în case! 19 noi cazuri de CoVID-19

a

UPDATE – „În această dimineață, în Caraș-Severin sunt 309 persoane în autoizolare la domiciliu, 104 persoane care au părăsit autoizolarea și 52 în carantină. Paturi disponibile în centrele de carantină sunt acum 502 din care 52 ocupate și 453 disponibile. În continuare, rămân cinci cazuri confirmate“ – a precizat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș Severin..

…………………………..

Grupul de comunicare strategică a dat în această dimineață publicității bilanțul ultimelor 24 de ore, referitoare la situația infectării cu coronavirus (CoVID-19) la nivel național:

„Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 . Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați și Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1153 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5517 la linia TEL VERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TEL VERDE – 0800.800.358. Numărul TEL VERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20“.

 

Sursă foto: puterea-romanilor.ro

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. control?

  ce se intampla la vami, la intrarea in tara???
  intreb, dupa ce am auzit un domn intunecat sa zic asa, ieri in Kauflandul din Resita, laudandu-se ca a venit din Italia, dar a zis ca vine din Germania, nimeni nu l-a intrebat nimic, a intrat bine mersi in tara si isi facea cumparaturile linistit…ce carantina….

  Raspunde
 2. Scepticul

  Paturi disponibile în centrele de carantină sunt acum 502 din care 52 ocupate și 453 disponibile.
  Mama ei de matematica. Stai jos, nota 4! :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei