Statul poate dezactiva site-urile care difuzează informații false despre COVID-19

a

Referitor la propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul online în cele 30 de zile în care a fost instituită prin Decret prezidențial starea de urgență pe întreg teritoriul României, Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni următoarele:
Analiza referitoare la publicațiile care difuzează în mod sistematic și deliberat informații false, ignorând apelul pentru o informare corectă și obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică.
Dispoziția referitoare la eventuala dezactivare a publicației online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne (Marcel Vela), în baza analizei Grupului de Comunicare Strategică.
Dispoziția Ministrului Afacerilor Interne este implementată prin decizie a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (președinte – Sorin Grindeanu)
Această reglementare nu privește instituțiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută, și cu care autoritățile se află într-un raport de colaborare și dialog permanent.
Acest instrument privește combaterea acțiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicații fără identitate ori a unor publicații care în mod sistematic prezintă informații fără bază reală.
Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte și va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanții publicației (dacă pot fi identificați) care ar putea face obiectul unei asemenea analize“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    Oficial, în România, nu există decese datorate complicaţiilor coronavirusului.
    În restul lumii sunt declarate 7.500, la data prezentă.
    Psssst!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei