„Stradă cu stradă schimbăm și județul Caraș-Severin“ a afirmat Dacian Cioloș la Reșița

1

Prezent în Caraș-Severin în campanie electorală alături de candidații USR PLUS, Dacian Cioloș a fost prezent vineri la Reșița. În cadrul unei conferințe de presă, fostul premier al României Dacian Cioloș a afirmat între altele:

„Mă bucur să fiu din nou aici. Județul Caraș Severin și Reșița sunt zone cu un potențial extraordinar, dar rămase puțin în urmă din foarte multe puncte de vedere, de unde este și puțin izolată; este foarte puțin conectată la infrastructura regiunii sau infrastructura națională. A fost prea puțin interes în a căuta soluții pentru a atrage investitori în această zonă, de a oferii oportunități investitorilor așa cum s-a întâmplat în alte zone din vestul României. E o zonă în care încercăm să salvăm ceea ce am moștenit de pe vremea comunismului, dar foarte puține soluții noi care să pornească de la potențialul acestei zone.

Atunci când ai politicieni fără viziune și ai niște munți și niște păduri te gândești la turism, de parcă turismul ar rezolva problema. Puține județe au 4 parcuri naturale, dar din păcate nu a existat interes de a interconecta aceste parcuri la rețeaua turistică. Și în acest context alegerile locale sunt importante, pentru că, înainte de a discuta de un nume sau de altul, constatăm că în ultimii 30 de ani au fost la putere în principal două formațiuni politice, într-o formă sau alta. E vorba și de o schimbare de atitudine, nu doar de a alege omul cel mai bun“.

2

Dacian Cioloș a mai vorbit de necesitatea transparentizării deciziilor politice din administrația locală și de necesitatea ca pe lângă proiectele de apă, canalizare ori infrastructura rutieră să existe proiecte și în educație, cultură, sănătate.

Dincolo de a spune că nu mai vrem hoție și nu mai vrem corupție, venim și cu proiecte pentru fiecare comunitate. Acestea au nevoie și de sprijinul Guvernului, iar noi vrem să mergem la alegerile parlamentare, să intrăm în Guvern cu un plan de investiții în care să colaborăm cu autoritățile locale“ – a mai precizat Dacian Cioloș.

A fost prezentată echipa USR PLUS în funcție cu Andrei Plujar, candidat la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin și Daniel Toma candidat la primăria municipiului Reșița, ce și-au prezentat și proiectele pentru următorii 4 ani pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ, a județului, dar și a celorlalte localități.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei