fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Strigătul unei mame: „Vreau să-mi prelungesc viața pentru copil”!

Tratamentele pe care le-a urmat ani de zile pentru ca doi ochișori inocenți să o privească și să îi spună „mama”, au lovit-o în cele din urmă, brutal, cu o boală necruțătoare care a început să-i distrugă fără milă trupul.

În ziua aceea crudă, în care, în urma unor investigații medicale la stomac, i s-a dat cruntul diagnostic, cerul Ramonei Huba s-a prăbușit, iar pământul de sub picioare i s-a cutremurat. Aproape toate organele i-au fost afectate de cumplita maladie care curmă, fără să întrebe, mii de vieți, și care a ales să muște din plin din dreptul la viață al Ramonei.

Sistemul sanitar din România nu i-a putut oferi șanse prea mari. Medicii din Turcia, singurii care s-au încumetat să înceapă lupta cu cancerul femeii, au trecut-o până acum prin tratamente de chimioterapie pentru estomparea extinderii bolii și localizarea pe un singur organ, ca mai apoi să urmeze o intervenție chirurgicală prin care să fie extirpată tumora.

Costurile intervenției chirurgicale pot depăși suma de 20.000 de euro, sumă mult prea mare pentru a putea fi suportată de familia Ramonei, de aceea în aceste momente dramatice, în care cu toții ne pregătim să trecem în Noul An, Ramona are nevoie de ajutor, de sprijinul oamenilor de bine ca să se facă bine și să se întoarcă sănătoasă, acasă, la băiatul ei de 9 ani.

La aflarea cumplitului diagnostic, prietenii Ramonei Huba, o mămică din Bocșa, s-au mobilizat și au inițiat o campania de strângere de fonduri pentru a-i salva viața. Oamenii care o cunosc sunt de-a dreptul răvășiți și își postează gândurile:

Despre Ramona:

„Te chinui toată viața să dai naștere unui copil și pe lângă toate problemele emoționale, speranțe și lupte, te trezești cu o astfel de boală necruțătoare. E un adevăr atât de crunt și de dureros!”

„Mamele sunt mame și nu există unele mai mame decât celelalte, dar există unele pentru care drumul e mai lung și puiul lor e mai departe. Sunt mame care devin mame după încrâncenări, după lupte, renunțări și reveniri, lacrimi, revolte și rugăciuni. Și puiul vine, cu un preț pe care doar cele puternice îl plătesc!”.

Cuvintele pălesc în preajma unor astfel de mesaje. Tot ce se poate spune acum este că Ramona are nevoie de noi, de fiecare bănuț ce poate fi oferit, pentru ca puiul pe care l-a așteptat atâta amar de vreme să îi spună mulți ani de acum încolo: „MAMA”.

Pentru informații:

Gabi Huba 0752344323
Raluca Chicheș 0749921255
Novacescu Ciprian 0744868125
Cont euro:
Conturi :IBAN: LT78 3250 0105 4799 3132
Cod BIC/SWIFT: REVOLT21
Beneficiar: Ramona Huba
Cont lei:
IBAN: RO87 BREL 0005 5365 9242 0100
Beneficiar: Ramona Huba
Adresa beneficiarului: Strada Mihai Eminescu 8, 325300, Caraș-Severin, Bocşa, RO
Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei