Subprefectul Plujar, suspicios pe angajările „europene” din primăriile cărășene

plujar

Subprefectul județului Caraș-Severin, Andrei Plujar este de părere că a sosit timpul transparenței la nivelul bugetelor administrative iar în acest context îndeamnă la acțiuni care să eficientizeze aparatul administrațiilor locale la nivelul județului.

Județul Caraș-Severin beneficiază de un număr maxim de 2928 de posturi potrivit pct. 1 din Anexa la OUG nr. 63/2010, 124 de posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor, 190 de posturi pentru poliția comunitară și paza obiectivelor de interes județean, 35 de posturi pentru șofer microbuze/autobuze școlare, precum și de 257 de posturi pentru implementarea proiectelor de finanțare din fonduri externe nerambursabile și 84 de posturi adăugate postimplementare pentru proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile”, declară Andrei Plujar.

Pentru a evidenția cele afirmate, subprefectul județului vine și cu exemplificări concrete:

Primăria Brebu Nou, o primărie cu 285 de locuitori, beneficiază de 10 posturi și 3 posturi pentru implementarea de proiecte de finanțare prin fonduri externe;

- Primăria Caransebeș, primărie care conform portalului ADR Vest are 2 proiecte de finanțare depuse și respinse, beneficiază în organigramă de 191 de posturi, 8 pentru implementare fonduri externe nerambursabile și 2 post-implementare;

- Primăria Armeniș are un număr de 5 posturi pentru implementare de proiecte de finanțare din fonduri externe nerambursabile și un număr total de 21 de angajați, cu o populație de 2293 de locuitori;

- Primăria Berzasca, 5 posturi pentru implementare de proiecte de finanțare din fonduri externe nerambursabile, 22 de posturi potrivit pct. 1 din Anexa la OUG nr. 63/2010, 3 posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor”.

Pe această cale Andrei Plujar face un apel public către UAT-urile din județ, ținând cont că există premise reale de dezvoltare a localităților din Caraș-Severin prin accesarea de fonduri externe, să informeze populația și opinia publică:

1. Câți angajați care se ocupă de implementare fonduri externe nerambursabile au? Câți angajați pentru proiecte posti-mplentare?

2. Câte proiecte se derulează la nivelul UAT-ului?

3. Consideră că folosesc la maxim potențialul de dezvoltare pe care îl au la dispoziție?

4. Cu ce probleme se confruntă?

De-a lungul timpului toți politicienii au declarat că sunt pentru eficientizarea sistemului bugetar, astfel încât acesta să devină performant și să răspundă intereselor directe ale cetățeanului. A venit momentul ca aceste declarații să se regăsească în acțiuni menite să transparentizeze și să eficientizeze aparatul administrației locale la nivelul județului Caraș-Severin”, concluzionează subprefectul județului, Andrei Plujar.

 

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ion ion

    DACA DRAGNEA FACE PUSCARIE PT. ANGAJĂRI FICTIVE…CINE ESTE A TREIA PERSOANA LA BERZASCA ANGAJATĂ LA ” BULETINE ” ? ACOLO SUNT DOAR DOUA PE CARE LE STIE TOATA COMUNA .

    Raspunde
  2. Alina

    Dar de ce nu este “suspicios” pe angajarea lui pe post de subprefect? Ce anume l-a îndreptățit din punct de vedere profesional să ocupe acest post? Când a lucrat el în administrație? Când a absolvit studii de administrați? El are facultate de inginerie, că acolo a intrat cu media lui de la bac.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei