5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Supermarketurile din Reșița care comercializează preparate culinare, la control! Deficiențe majore la capitolul igienă

Echipe ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin derulează în această perioadă controale în supermarketurile care comercializează preparate culinare și semipreparate, precum și preparate tip fast-food. Până în prezent au fost controlate două supermarketuri din municipiul Reșița, fiind descoperite deficiențe majore, în special la capitolul igienă.

Au fost verificate două unități strict în zona vizată, fiind constate deficiențe majore, după cum urmează:

– erau expuse la comercializare preparate culinare și semipreparate, vitrinele calde în care se aflau acestea fiind într-o stare de igienă necorespunzătoare, cu urme de rugină, deteriorate, cu praf și resturi de alimente

spot_img

– în spațiile frigorifice aferente bucătăriilor ce servesc la prepararea mâncărurilor, au fost identificate produse (materii prime/semipreparate), fără elemente de identificare și caracterizare pe etichetele de produs din care să rezulte data producției, data decongelării, termenul de valabilitate, data limită de consum, unitatea interioară a camerei de frig neigienizată (ventilatoare cu pânză de păianjen, resturi alimentare)

– în frigiderul unui operator economic au fost depistate ouă sparte retrase de la comercializare din supermarket, posibil utilizate ca materii prime la prepararea mâncărurilor”, precizează Camelia Isabelle Videscu, comisar șef adjunct, Regiunea Vest.

Acțiunea de control este în plină desfășurare, până în acest moment fiind aplicate trei sancțiuni în cuantum de 15.000 de lei.

În plus, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare/utilizare a unei cantități de peste 50 kg de produse finite/materii prime, în valoare de peste 1.500 de lei, împreună cu oprirea temporară a prestării serviciilor (numai în zona gastro), a comercializării preparatelor culinare / semipreparate, precum și a fabricației de preparate culinare până la remedierea deficiențelor de igienă aferente vitrinei calde/bucătăriilor în care se pregătesc acestea, pentru ambele unități controlate.

foto: wpdh.com/

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. De ce nu ne dă numele la firmele în cauză, trebuie să îi știe populația să ia măsuri pe viitor. Ce le tot ascundem sau ne dați gogoși că vă faceți meseria.

    • Pentru ca este o lege in vigoare care interzice acest lucru, si pentru ca de fiecare data cand sunt astfel de probleme cei de la ANPC le da o perioada de timp sa rezolve problemele inainte de a inchide orice tip de afacere. Numele nu se dau tocmai pentru a proteja comerciantii de eventualele pagube produse. Si pana la urma este si datoria cumparatorului sa se asigure ca ceea ce cumpara este in termenul de valabilitate, etc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei