fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Tabugan susține că în Caraș-Severin nu există defrișări abuzive!

Un subiect sensibil și de multe ori ambiguu, a fost adus în atenția publică de către Directorul Direcției Silvice Caraș—Severin, Ion Tabugan și anume situația defrișărilor din pădurile aflate în administrația Romsilva.

La recoltarea masei lemnoase destinată exploatării, fie că e în regie proprie, fie prin prestări servicii, avem vândută către agenții care exploatează, printr-un program pe care îl derulăm pentru anul 2023, o cotă de tăiere de 820 de mii, iar posibilitatea de tăiere în pădurile din Caraș-Severin este undeva la 920 de mii de metri cubi.

Noi mergem întotdeauna pe principiu continuității, de care mulți uită, și de multe ori aceste acuzații vin de la diverse ONG-uri care încearcă să ne învețe meserie.

Am 32 de ani de meserie, și în Parlament când am fost, tot meseria asta am făcut-o pentru că există legi unde mă regăsesc în totalitate., plus încă vreo 10 ani de practică și școală silvică și pot să spun că nici acum nu le pot stăpânii pentru că pădurea și ecosistemul sunt într-o dinamică continuă.

În aceste condiții, din 820 de mii cota de tăiere, datorită faptului că anual noi nu reușim să tăiem această cotă, există o acumulare de masă lemnoasă, adică nu exploatăm în integralitate. Anul acesta a rămas chiar mai mult pentru că nu s-a lucrat din cauza vremii ploioase. Foarte puțin s-a exploatat și atunci în perioada de aplicare a unui amenajament.

Noi la ora actuală avem undeva la 2,6 milioane de metri cubi acumulare de masă lemnoasă, neexploatată, pe care pădurea „ne-o pune la dispoziție” prin creșterile realizate în anii trecuți.

Cu alte cuvinte, noi în Caraș-Severin niciodată, după Revoluție, nu am reușit să exploatăm întreaga masă lemnoasă”, a fost răspunsul directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, Ion Tabugan, în urma unor dezbateri apărute în mediul public legate de situația defrișărilor.

Lorena POENARU

6 COMENTARII

  1. Ce articol de kkt .Imbecilul asta șpăgar vvrea acum sa se scoată că nu a realizat indicatorii de performanță că sa nu aibă motiv să îl schimbe din funcție.PT cunoscători e lesne de înțeles.

  2. INTERESANT….INTERESANT….! MACAR TACI ! ADICA DATORITA LEGILOR SILVICE LA CARE AI CONTRIBUIT SI IN CARE TE REGASESTI CA FOST DEPUTAT , AU FOST CHELITI PADURILE TARII….! AI SPUS SI MATALUTA UN ADEVAR ARHICUNOSCUT ! DACA NU TE PROTEJA NEA FLUTURAS….ALT PAPAGUS – BARON LOCAL , SCRIAI VREO CARTE PE LA POPA SAPCA ! POATE MAI INTERESANT ESTE SA POVESTESTI CUM STA TREABA CU ACUZATIILE ALEA CU ASA ZISA TAXA PE METRU CUB CERUTA AGENTILOR ECONOMICI LA GROTA HAIDUCILOR ! HAI ….PUTIN CURAJ….! AU INTRAT LA APA INREGISTRARILE PINA LA PRESCRIPTIA FAPTEI PROBABIL . JUSTITIE DE RAHAT TURCESC !

  3. Vai de mine. Asta e tot pe cai mari? Ne meritam soarta.
    Vorba cantecului:
    Cerem din cer dreptate, dar cine sa ne-o dea
    Daca existi, te rog, dai Doamne iarta-ma, in P.. A mea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei