Tânăr, dinamic și fit, noua imagine a polițistului local din Reșița. „Vreau să facem din Poliția Locală un exemplu!”

 

71385583_405999133442141_6367066927856091136_n

Primarul Ioan Popa vrea să îmbunătățească imaginea Poliției Locale din Reșița. Cei care nu au condiție fizică și nu fac față testelor sportive din regulamentul impus anul trecut de către edil, vor fi nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. Primarul Reșiței vrea ca în oraș legea să fie aplicată de polițiști apți fizic și intelectual. Deși a afirmat în mai multe rânduri că vrea polițiști locali exemplari, se pare că de data aceasta edilul chiar e hotărât să schimbe lucrurile.

Eu cred că undeva la 10-15 polițiști locali ne vor părăsi în toamna asta. I-am și spun domnului Ciati să dea anunț deja cu resursele umane să încercăm să aducem tineri în rândul Poliției Locale. Vreau să schimbăm fața acestei instituții și să avem polițiști locali tineri, inteligenți, dinamici și care să nu aibă teamă de a aplica legea în oraș”, a declarat primarul Ioan Popa.

În prezent, Poliția Locală Reșița are angajați 65 de polițiști locali, deși conform legii, numărul maxim de lucrători în cadrul acestui aparat din subordinea Primăriei ar trebui să se ridice la 86, adică un polițist local la 1.000 de locuitori.

Noi am mai restructurat puțin Poliția Locală. Eu cred că, cu cei 65 de oameni ne descurcăm, dacă sunt cei potriviți. Vreau să facem din Poliția Locală Reșița un exemplu. La ora asta, la nivel național, nimeni nu are teste fizice la Poliția Locală în afară de Reșița. Acele testări de 1000 de metri alergare, 50 m sprint, abdomene, flotări pe timpi, pe vârste, s-au introdus în regulamentul de funcționare al Poliției Locale de către mine, anul trecut. Am avut două testări la care am fost indulgent și o spun cu sinceritate și a venit momentul în care oamenii nu mai au de ales, ori fac sport, ori pleacă acasă!”, a mai afirmat edilul Popa.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

14 Comentarii

  1. parinte revoltat

   poate astia noi rezolva si problema tinerilor rromi/tigani care ataca si ameninta elevii de la GEN 2 Resita………drumul elevilor pe langa scoala si Casa de cultura se lasa cu bataie, daca nu dau celularu, banu, etc….
   dar toata lumea se face ca nu cede….!!!!

 1. zero

  „Eu cred că undeva la 10-15 polițiști locali ne vor părăsi … avem polițiști locali tineri, inteligenți, dinamici …”, a declarat primarul Ioan Popa.
  „Noi am mai restructurat puțin Poliția Locală. Eu cred că … 50 m sprint, abdomene, flotări pe timpi … s-au introdus … de către mine … o spun cu sinceritate … ori fac sport, ori pleacă acasă!”, a mai afirmat edilul Popa.

  Morala 1: Inteligenţa la poliţişti (locali) s-ar restructura doar prin sprint şi flotări.
  Ca sinceritate “spusă” de tăiţelu’. :)
  Morala 2: Părul deştept părăseşte … (vezi foto).

  Raspunde
 2. mikyo

  Adevarat, nu comentez ca o solutie rea dar la politia locala trebuie sa inteleaga si edilul ca un politist local la 20 de ani nu il aduci in institutie usor(alta generatie si gandire) iar cei vechi “batrani” nu pot avea 20 de ani. Media de varsta care o vad eu, se invarte in jur de 50 de ani. Greu ca cel de 50 ani sa alerge ca cel de 20 de ani. Legea in schimb trebuie aplicata la orice varsta ar avea acel politist local. Cetatenii municipiului ar trebui sa inteleaga ca orice edificiu, constructie, imbunatatire trebuie pastrata cu simt de raspundere civic. Distrugand nu ajungem niciunde nici cu 1000 politisti locali de 20 de ani chiar daca ai pregatim si ai scolim.

  Raspunde
  1. zero

   “nu ajungem niciunde nici cu 1000 politisti locali de 20 de ani”

   Eee … dar cu 100 de poliţiste locale de 20 de ani … testate la “abdomene” şi “flotări pe timp”, cum s-au “introdus” (în regulament) de tăiţelu’ …

 3. Gigi Against

  Cea mai buna solutie este DESFIINTAREA TOTALA!
  Atunci sa vezi ce economii s – ar face la buget si nimeni nu va simti lipsa Politiei locale…

  Raspunde
 4. Johann Nicolescu

  PNL-istu primar de Resita stie doar sa dea afara si sa creeze someri. A dat afara oameni de la Primarie, acum de la Politia Locala si cine stie de pe unde mai urmeaza sa produca someri. Va dati seama ce urmeaza daca trece motiunea ? Asta le place PNL-istilor, investitii serioase, 0 (zero), salubritate 0 (zero), infrastructura de transport 0 (zero), taieri de salarii cat se poate de mult, someri cat se poate de mult. Administratia locala, din prezent, din Resita a ajuns la maximul haosului, vai de capu resitenilor …

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei