Teren de sport, construit din banii primăriei, pentru copiii și turiștii din zona Văliug-Crivaia

modelmic

Un teren de aproximativ 450 de mteri pătrați din centrul comunei Văliug este trasformat în teren de mini sport.

Situat în apropierea școlii, terenul de sport va avea gazon sintetic și va fi îngrădit cu plasă fiind proiectat cu nocturnă. Valoarea investiției este de 160 de mii de lei, fără TVA, bani de la bugetul local, după cum ne-a informat conducerea administrației locale din comuna de munte.

„Aveam și alte locuri unde să construim terenul, poate înbtr-un capăt al satului, mai jos, sau în zona Stupină, sau în alte părți, dar am ales aici pentru că la 50 de metri este școala, iar noi la școală mai avem 36 de copii în momentul de față și nu ar fi bine ca profesorul de sport să ia 5 copii și să meargă 500 de metri sau un kilometru să își facă ora de sport și am spus că alegem să îl facem aici în apropierea noastră, în centrul comunei. Aici am posibilitatea și să îl supraveghez pentru că noi în comună avem în momentul de față 10 camere de luat vederi. Au descărcată aplicația pe telefon și domnul primar Sorin Blaga și șeful de post și eu, le vedem aici și avem înregistrări, iar în cazul în care sunt distrugeri, putem vedea tot aici”, a declarat viceprimarul din Văliug, Alin Marcu.

Terenul de sport va fi amenajat astfel încât pe el să se poată practica atât mini fotbal, handbal și volei și realizarea lui nu a fost gândită strict pentru localnici, după cum ne-a relatat viceprimarul, terenul putând fi utilizat și de către cei care ajung la pensiunile din zona Crivaia.

Toamna, după ce se termină concediile poate vrea să vină în cantonament o echipă de fotbal, sau de handbal. În zonă nu există posibilitatea asta decât la Reșița și e departe să mergi până la Reșița, să se cazeze în Crivaia și să facă naveta la Reșița, mai bine să aibă un teren aici la noi. În viitor avem în plan să înființăm o echipă de fotbal, suntem tineri, facem sport!”, mai spune Alin Marcu.

Pentru început, administrația locală nu s-a gândit să perceapă o taxă pentru folosirea terenului de către turiști, mai întâi vor să se asigure că va fi corespunzător, iar poate din anul 2020 va fi posibil să existe o taxă modică, de întreținere a terenului.

Terenul de sport a fost realizat de către cea mai mare firmă specializată în construcții sportive din România, Atlas Sport.

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei