Tinerețea văzută prin ochii Codrinei

Sfaturi pentru tineri

Sfat pentru tineri! Dragii mei, încetați în a vă etala hainele, achizițiile sau trupurile oriunde aveți ocazia.

Încetați în a vă arată acei ochi, câteodată triști sub o falsă mască a unui zâmbet.

Încetați prin a încerca să demonstrați celorlalți că sunteți fericiți, avuți și împliniți. Trăiți autentic! Trăiți pentru voi! Trăiți pentru cei dragi, pentru Dumnezeu, pentru un străin, dar nu pentru toată turma. Trăiți azi și nu mâine, acum și nu mai târziu.

Nu veți găsi fericirea acolo unde nu-i. N-o veți găsi nici pe rețelele sociale, nici în alcool și nici în droguri, ci în inima curată, în asumare și decență! Nu spun că nu este normal să petreceți o parte din timp pe Facebook, pe Instagram și pe ce mai vreți voi, dar căutați să luați un folos, să citiți ceva util, să vă hrăniți mintea cu lucruri frumoase. Nu căutați să vă admire oameni de nimic, nu trăiți doar pentru a ieși în evidență.

Trăiți firesc, cu preocupări specifice vârstei. Nu vă grăbiți înspre a vă maturiza, dar nici înspre a prelungi adolescența în ceea ce privește lipsa de responsabilități. Nu uitați că independența vă face tineri adulți liberi! Fiți bucuroși, mereu cu sufletul ancorat în inocența copilăriei!

Dragii mei, să nu vă amăgiți crezând că iubirea este doar plăcere. Iubirea, sub orice formă ar fi, părintească, frățească sau dintre un bărbat și o femeie, necesită uneori și sacrificiu. Poate cel mai frumos sacrificiu, anume dăruirea noastră, poate nesomnul uneori, sau poate ușurarea vieții unul celuilalt. Zâmbetul celuilalt să fie medalia de aur în pieptul tău. Bucuria celuilalt să fie bucuria ta, necazul său, necazul tău și, cel mai relevant, iertarea să nu lipsească!

Iertați pe oricine, nu pentru că ar merita, ci pentru liniștea voastră! Pentru a merge înainte! Pentru că a ierta nu înseamnă a păstra relația de prietenie sau iubire a celui/celei ce ne-a trădat principiile, ci a ne elibera. Iertarea, dragii mei, „este cea mai sigură cale de vindecare a inimii”.

În rest, trăiți frumos, bucurați-vă de tot ce vă oferă viața în dar și împliniți-vă menirea!

Codrina RAICA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei