20 C
Reșița
sâmbătă, 19 aprilie 25

„Tinerii noștri au nevoie de modele”! Artă și carte la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa

Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa a găzduit săptămâna aceasta un eveniment de suflet menit să îmbine armonios arta și cartea, pictura și poezia, printr-o frumoasă colaborare cu Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița și Cercul de Pictură „Deutsche Kunst Reschitza” al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților.

Într-o sală devenită neîncăpătoare, poetul reșițean Iulian Barbu și-a prezentat cel mai recent volum de poezie, „Mă cheamă Vers”, iar artistul plastic reșițean Flavia Beatris Grădinaru a expus o serie de lucrări prevestitoare ale primăverii. Iar cu acest prilej a fost prezentat și primul număr al revistei „Bocșa culturală” pe anul 2025, periodic trimestrial de cultură, artă, literatură și spiritualitate, care a pășit în cel de-al XXVI-lea an de apariție.

Despre carte și despre autor au vorbit: Gheorghe Jurma, Erwin Josef Țigla, Gabriela Șerban și Ionel Bota, iar Iulian Barbu a lecturat din volumul prezentat.

„Talentat, sincer, sensibil, Iulian Barbu este unul dintre cei mai dragi prieteni ai revistei „Bocșa culturală” și ai bibliotecii bocșene astfel că, la finalul întâlnirii, poetului Iulian Barbu i-a fost înmânată o diplomă de cinstire în semn de aleasă prețuire și calde mulțumiri pentru rodnică și frumoasă colaborare din partea instituției gazdă.

Dacă Iulian Barbu a reușit să impresioneze prin vers, Flavia Beatris Grădinaru a cucerit publicul prin culoare.

Flavia este un om cald și talentat, care a crescut artistic sub aripa artistului plastic Gustav Hlinka, a urmat Școala Populară de Artă din Reșița și își manifestă talentul și în scop terapeutic. Arta este, într-un fel sau altul, refugiul Flaviei din urâțenia realității. Pictează peisaje, pictează flori și portretizează oameni pozitivi.

Atât Iulian Barbu, cât și Flavia Beatris Grădinaru au îndemnat tinerii prezenți la eveniment să-și urmeze pasiunile, să aibă curaj în aspirații și să se bucure de frumosul din jurul lor”, a precizat Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” din Bocșa.

Prezent la eveniment, Mirel Patriciu Pascu, primarul orașului Bocșa, a felicitat atât invitații, cât și participanții, pentru că au ales să petreacă la Bocșa câteva momente importante sub auspiciile artei și literaturii: „Tinerii noștri au nevoie de modele! Oamenii talentați de lângă noi, personalități ale culturii bănățene, sunt astfel de modele pentru elevii și tinerii bocșeni.

Mă bucur că sunt receptivi și răspund acestor invitații spre cultură, spre artă și, iată, spre literatură. Felicitări și dascălilor care îi îndeamnă spre carte, spre bibliotecă, și care le oferă posibilitatea audierii unor lecții, unor expozeuri susținute de dascăli precum Gheorghe Jurma și Ionel Bota.”

La eveniment au participat membri ai Cercului de pictură „Deutsche Kunst Reschitza”, iubitori de artă și literatură prieteni ai bibliotecii gazdă, precum și elevi ai Liceului Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, însoțiți de prof. dr. Liana Ferciug.

 

REPER 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei