Toamna se numără aleșii… Duios Campania trecea

Toamna se numara Duios

M-am trezit azi dimineață în zumzet de motor diesel, puternic, după decibeli! Ce să fie, măh, așa în crucea dimineții? Mă întreb! Ies pe balcon și văd…. Buldozerul! Aaaa, e clar, a câștigat Nelu! E de bine, răsare soarele și pe Bârzava! Apropos, unde-a fost Nelu în Campania asta? Ce mai contează? Important e ce-a prestat vreme de 4 ani, nu în ultimele 30 de zile…

Mă uit pe cer să-I mulțumesc Domnului și de-odată cerul se întunecă! Trece un helicopter. Măi, să nu îmi zici că a câștigat Romeo și vine deja la serviciu? Intru pe facebook și văd. Așa-i!  Tandemul Popa-Dunca, sunt campioni! Bravo lor, antreprenorilor!

Bine, măh, dar ce fac băieții ăia care „ridicau Reșița” în campanie? Unde sunt? Sper că-s bine, că nu i-a lovit hernia bat-o vina, de la greutăți!

Au fost mulți, 256 000 de români au candidat pe liste! O lună de zile toți au fost prin „prime time“! Gata! Reflectoarele s-au stins, a început ploaia și toți așteptăm roadele! Asta pentru cei pe care nu îi roade invidia încă, pentru că și cu fair play-ul ăsta nu-i simplu!

La Caransebeș, populația se pregătește pentru Felix Navidad! Asta dacă fășangul le dă pace!

M9 este tot acolo, între M8 și M10! Liberalii i-au dat șorț! – fluieră BEC-ul. Lui Adiță i-a trecut mandatul printre… picioare. Magicianul Marcelo joacă prelungirile, velierul e în port la Ștara! Deocamdată la Moldova  Nouă guvernează local domnul Kofi: Kofi Torma, Kofi Chisă… Serialul continuă!

La Bocșa vine un cowboy pe Măgura. Călărețul singuratic rulează la cinematograful fără geamuri: El, doar el, e MANU! Și-a țesălat calul cu….GELU și i-a dat biciu lui…Patriciu!

La Oțălu, 6-6 poartă-n casă! – și Luca închide partida. Rămâne Simi în tricoul lui Juventus purtat pe sub cămașa ArmaniBoss, să mai încerce o tură. Magda rămâne din nou cu botoxul umflat, dar e tânără și poate!

La Oravița au apărut afișe postelectorale! Atenție, URS(U), s-au găsit urme de labă la contracandidați în sediu! Pe Costel îl găsiți în continuare la …rastel!

La Fârliug s-a strâns recolta. Anu ăsta nu s-o făcut răchia, n-o mai fost „Minunată prietenia”! Pe Ion și pe Koșut, Adriana i-o bătut! Vivat sacii cu nule! Pam-Pam!

La Dognecea pe Coasta Romană din colțul de rai, cetățenii au mai avut un singur of: să-l vadă primar pe Remus Rof. In Rof we trust!

La Băuțar, nasoleală pe-aici, o plecat Luță Gulici călare pe .arici! A venit Răduță să-l răstorne din căruță!

N-a fost cazul la Marga, unde Lăiță le-a dat bătăiță și i-a scos pră uliță!

Pe Valea Almăjului, Sandu Albu ca Zăpada l-a făcut KO pe Silvester la Bănia. Tot în Vale, Miha Drăgilă a răpus Po(pi)stașu care pierde întotdeauna de două ori, cu același hit trumpian „Let’s make Lăpușnicul Great Again”!

Astea fiind zise, să așteptăm darurile aleșilor de fală din Banatul de Munte! Să-nceapă brâul pe dreapta, nu pe coantră! Sunt cu ochii pe voi!

– Romeo pornește motoarele!

Eu

Toamna se numara alesii

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. imoGen

  Rezumatul articolului se poate reduce la distihul popular:

  “Unul pleacă, altul vine,
  N-am nădejde de vrun bine.”

  Și un lucru mai trist e faptul că versurile scrise de către Eminescu acum aproximativ o sută de ani, sunt încă actuale:

  “Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”

  Dar dacă asta e voința majorității și trăim în democrație, respectăm decizia alegătorilor, cu toate că mulți uită ce spunea Bergson:

  “Democraţia e singurul sistem compatibil cu demnitatea şi libertatea umană, dar are un viciu: nu are niciun criteriu de selecţiune a valorilor de conducere.”

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei