„Toată structura de control de la Drumuri Județene este compromisă“ afirmă Dunca

a
Unul din primele lucruri pe care le-a făcut Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a fost acela de a găsi și a stopa scurgerile de bani din instituție. Nici nu a fost numit în funcție și a făcut primele controale la una dintre direcțiile din subordine instituției, Direcția de Drumuri Județene. Odată numit în funcție a solicitat un control la această direcție pentru a verifica atât lucrările efectuate cât și legalitatea și corectitudinea contractelor încheiate. O parte a rezultatelor le-a făcut publice chiar ieri:
„Consiliul Județean Caraș-Severin are în structura lui oameni cu expertiză. De acest lucru m-am convins în momentul în care am primit un raport comandat pe lucrările de la DDJ executate cu încredințare directă. Nu am putut evalua întreaga activitate într-un timp așa de scurt, dar raportul privind 20 de încredințări directe mi-a confirmat convingerea că la CJ, sub conducere PSD-istă, a funcționat o structură mafiotă de furt al banului public. Nevoia decimării Direcției de Drumuri – nu vorbim aici de eliminarea fizică – e singura soluție pentru a putea avea un început nou și curat, în slujba cetățeanului păcălit pe față de cei aleși prin vot în mandatul trecut.
Transferarea fondurilor de la CJ la Direcția de Drumuri a fost calea ca răspunderea asupra cheltuirii lor să iasă de sub răspunderea d-lui președinte, acum deputat, Silviu Hurduzeu. De aici, au ajuns sub bagheta părtinitoare a directorului Știka. Ele s-au dus în parte, mai apoi, în locuri de unde parandărătul a ajuns la barosanii partidului (PSD) și de acolo, mai departe, sub formă de sume pentru cumpărare de voturi. Restul a alimentat rezerva bănească a celor care au adus România noastră în starea de azi. Corpurile de audit au fost golite de conținut prin ținerea lor în frâu, asemeni dulăului legat lângă claia de fân, timp în care hoții furau slănina celor ce muncesc. Mai departe, lucrările ajunse pe mâinile celor preferați erau transformate în vaci de muls prin diminuarea rețetelor și furtul de materiale.
În cazul de față, prezentat prin foto, concluzionez asemeni celor din corpul de audit că toată structura de control de la DDJ e compromisă. Am trimis cu carota prima dată pe cei din Direcție, care au aranjat lucrurile luând probe de unde le-a convenit lor, după care am cerut ajutorul unui constructor scos din lupta competițională, care mi-a prezentat o altă situație. De data asta, însoțit de persoane oneste, cu expertiză. Diferența se poate vedea în imagini, este evidentă.
Un lucru e clar. Județul se va însănătoși, iar banii contribuabililor vor fi cheltuiți în slujba lor. Și cei vinovați vor trebui să dea socoteală, chiar dacă momentan au ajuns în Parlament – în Camera Deputaților sau în Senat.
Printre cei care au fost angrenați în acest mecanism mârșav poate se află și persoane din firme serioase. Ele însă au fost nevoite să accepte compromisuri, altfel nu primeau nimic de lucru. Acest mecanism viciat a făcut ca banii din buget să poată fi cheltuiți necumpătat și calitatea lucrărilor să fie compromisă. E bine de știut că, acolo unde fură șeful, în final vor fura toți… Dacă în proiect e stipulat și la plată se decontează 6 cm, cum rămâne cu calitatea și trăinicia lucrării, dacă în opera sunt regăsiți doar 3 centimetri de asfalt“????
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Gogu

  Tinere Dunca , mai lasa dracu anchetele si pune-ti mintea si la executia a ceva constructiv . Fa dracu ceva , ca tot dai cu bolovani in toti si fapte canci . Pesedistii astia cocliti cum dracu au fost , cum nu in ultimii 2 ani …am mai vazut ceva activitate de DN-uri si pe DJ-uri cat de mica ! Lucru ce nu s-a mai intamplat de vreo 20 ani ! De unde plm sa sti tu daca ai fost mai mult pilot in judet decat sofer ? Asa ca ti-am fi sincer recunoscatori daca ai demara inceperea reparatilor , sau continuarea interventilor asupra dj-urilor , incepute cu 3 cm cum spui, nu contesta nimeni , dar totusi e ceva fata de 20 ani NIMIC !

  Raspunde
 2. Gogu

  si sincer …incepi sa devi ca Iohannis ! Lumea te-a votat si daca o ti asa … sa nu te miri daca o sa ajungi sa fi urat in judet …da poate nu conteaza . Asa ca lasa garagatia cu aia dinainte ca cd-ul asta e in media de 30 ani ! Faci ceva sau meri la tiruri , cu placa ca nu se supara nimeni !

  Raspunde
 3. zero

  „Consiliul Județean Caraș-Severin are în structura lui oameni cu expertiză … sub bagheta părtinitoare a directorului Știka. Ele s-au dus în parte, mai apoi, în locuri de unde parandărătul a ajuns la barosanii partidului (PSD) și de acolo, mai departe, sub formă de sume pentru cumpărare de voturi.”

  Iată şi explicaţia eşecului penelor: pretinsa cumpărare de voturi şi litera k la drumuri.
  Experienţa în “expertiză” iar Dunca în “dungă”.

  Raspunde
 4. Lolec si Bolec film

  Oare ce e ceva bun in Caras Severin ? Ai crezut Domnule Dunca ,ca ajungi Presedinte al Consiliului Judetean , o sa fie conturile pline , organigrama CJ cu locuri libere acolo unde vrei sa iti bagi oamenii tai, Dr Profesionisti, spitale moderne, drumuri express in tot Judetul, actori recent intorsi de la Hollywood, multinationale fara personal, aqualand si oamenii cu bani dornici sa isi cumpere un apartment in centru (city center) in blocul tau ? Din pacate nu ai gasit ce ai fi vrut , dar asta ai promis ca faci si surpriza nu faci nimic doar certuri , arogante , donezi investitia ta ilegala CJ , te conduce Popa ,iti aduci neamurile , prieteni, nu pentru asta ai fost ales , Rusine , ai inceput sa iti faci grupul tau organizat pentru a fura banul public.

  Raspunde
 5. Ion ion

  TROMPETELE SAR LA DL. DUNCA …! DECI ORDINARII POT FURA JUMATATE , ADICA TREI CM .DAR CICA E BINE CA AU PUS TREI ….ESTE VORBA DE ASFALT . DAR DE CE MORTII MAMII LOR NU AU ASFALTAT CUM TREBUIE SI AU FURAT BANII ? AICI ESTE BUBA ! CE TOT O DAM DE GARD ? ESTE DE VINA DL .DUNCA FIINDCA II INTREABA DE CALITATEA ASFALTULUI ? DAR 30 DE ANI CIT AU FURAT ACESTI MAFIOTI LOCALI …NU BARONI , NU S-AU SATURAT ? NOI CEI MULTI NE-AM RUPT MASINILE SI EI ȘI-AU UNFLAT CONTURILE CU BANII FURATI NESIMTITII SI ORDINARII ! SA PLĂTEASCĂ CU CONFISCAREA AVERILOR SI LA POPA SAPCA CU EI !

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei