Primarul Ioan Popa, „unul dintre campionii absorbției fondurilor europene”, după cum a fost numit recent de secretarul de stat Ovidiu Cîmpean de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat care sunt proiectele pentru care și-a propus să obțină finanțare pe următorul exercițiu financiar. Este vorba de trei proiecte importante, pomenite și în trecut de edilul reșițean: modernizare infrastructurii în cartierele Micro 1,2,3 și 4; reconversia funicularului, construirea a opt poduri pietonale și a promenadei pe partea dreaptă a Bârzavei; introducerea apei potabile și a canalizării în stațiunea Secu și pistă de biciclete pe toată lungimea drumului de legătură.
„Îi mulțumesc domnului Ovidiu Cîmpean pentru interesul arătat față de proiectele pe care Reșița le propune. Sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene se simte în toate etapele derulate de colegii mei, de la etapa de scriere a proiectelor, la obținerea finanțării și implementarea investițiilor. Mulțumesc, de asemenea, domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă și domnului ministru Marcel Boloș, pentru deschiderea de care aceștia au dat dovadă în toate discuțiile pe care le-am avut pentru a cauta soluții la problemele întâmpinate în ultima perioadă”, a mai precizat primarul Ioan Popa.
Toate cele trei proiecte au fost deja prezentate în trecut de Ioan Popa și sunt cu siguranță așteptate cu nerăbdare de reșițeni.
Ioan Popa: „Toate microraioanele vor fi reabilitate și regândite în următorii ani”
Edilul a vorbit în urmă cu câteva luni, cadrul unei emisiuni live la Reper 24, despre unul din cele trei proiecte pentru care și-a propus să obțină finanțare în perioada următoare. Un proiect care odată implementat va schimba complet fața cartierului Govândari.
„Pe noul ciclu financiar 2021-2027 sunt fonduri alocate efectiv pentru reamenajarea spațiilor din micro cartiere. În principiu s-a identificat această problematică în țările Europei de Est, țările foste comuniste, în care s-au creat aceste blocuri comuniste cu spații cu densitate foarte mare, cu locuri de parcare insuficiente și așa mai departe. Și atunci se vor aloca fonduri pentru astfel de proiecte. Până la urmă mă și bucur că nu am făcut lucrurile acestea pe costul nostru, pentru că vă spun ceva, doar exproprierea și demolarea garajelor din zona Micro I se ridică undeva la 600.000 de euro. Una era să dăm banii aceștia din bugetul orașului și o altă chestiune este să primim aceste resurse financiare din fonduri europene.
Vorbim de regândirea aleilor, a stâlpilor de iluminat, a coșurilor de gunoi, bănci stradale, locurilor de joacă și există în propunerile pe care le avem deja văzute și discutate cu proiectanții și posibilitatea ca în unele zone să realizăm niște parcări pe două nivele, jumătate de nivel semi-îngropat și jumătate de nivel la suprafață, vorbim de o coborâre de un metru jumătate în adâncime, cu platforme metalice care să poată permită și în partea superioară să se stocheze mașini sau chiar să se realizeze parcuri sau locuri de joacă. Cu alte cuvinte, toate microraioanele vor fi reabilitate și regândite în următorii ani”, afirma, primarul Ioan Popa despre viitorul proiect de modernizare a microcartierelor reșițene.
Karina TINCUL
✍️🇹🇷🇷🇴Face ce face primaru’ Taițel dar se laudă singur.. Ba cu Secu, ba cu Muntele Semenic via Valiug, mai o lucrare tipic românească cu garanție până la prima ploaie. Ce să mai….. Are cuvintele la el..✍️ Mi-a trecut de dorul lui Dunca, atunci când aruncă prafuri de ghicit despre.. Muntele Mic 😪😡
” … vă spun ceva … demolarea garajelor din zona Micro I se ridică undeva la 600.000 de euro … din fonduri europene.”
–
Uraaa!
Urmează microraioanele.