Tone de sare și nisip, 6 baze de ajutor! Suntem pregătiți să înfruntăm iarna…cel puțin teoretic!

modelmic+editorial-Recovered

Autoritățile județene au pus la punct planul operativ de acţiune în timpul iernii 2016-2017 pe drumurile naţionale din judeţul Caraş-Severin, astfel că, cel puțin pe hârtie, suntem pregătiți să înfruntăm iarna cu toate „armele” din dotare.

Pe perioada sezonului de iarna 2016-2017, 20 octombrie 2016 – 31 martie 2017, viabilitatea reţelei de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin este asigurata de catre Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara prin Secția Drumuri Naționale Caransebeş şi Orşova.

În acest sens, la Bucureşti se va constitui comandamentul central de iarna, iar Direcția de Drumuri și Poduri Timişoara şi comandamentele operaţionale locale, vor lega o colaborare cu autoritățile locale prin Comandamentul Județean Caraș-Severin.

Reţeaua de drumuri naționale de pe raza județului, aflate în administrarea Secțiai de Drumuri Naționale Caransebeș are o lungime de 293,441 km. Astfel, pentru o bună supraveghere şi organizare a acţiunilor de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii acestor suprafețe, planul operativ pentru această iarnă a prevăzut organizarea unui număr de șase baze de deszăpezire pe raze celor aproape 300,000 de kilometri.

Pentru județul Caraș-Severin au fost alocate 4.426 de tone de sare, 2.175 de tone de nisip, 48 de tone de clorură de calciu, zece utilaje multifuncționale cu lamă, 20 de ATB cu lamă, o autofreză, un buldoexcavator, care va fi disponibil doar la cerere, un autoremorcher, 12 autoutilitare și două tractoare.

„Menționăm că, atât la nivel central, între CNADNR-IGPR, dar și la nivel local, între SDN și Inspectoratul de Poliție Județean, s-au încheiat protocoale de colaborare, prin care se stabilesc diverse acțiuni comune de verificare a sectoarelor înainte de începerea sezonului de iarnă, cât și modul de colaborare în activitatea de deszăpezire.

În concluzie, considerăm că, exceptând poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de 30 bucăți auto cu lamă și răspânditor, suplinite de 16 bucăți auto-utilaje grele, pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutiera pe întreaga reţea de drumuri naţionale de pe raza secției Caransebeș, pe toata durata iernii 2016-2017”, informează Ioan Boba, șeful Secției de Drumuri Naționale Caransebeș.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei