Topul Firmelor din Caraș-Severin – 2018, oglinda realității economice a acestui județ!

top firme

Evenimentul dedicat performerilor care joacă activ și susțin piața economică din Caraș-Severin, s-a desfășurat aseară în sala Ballroom a Hotelului Rogge din Reșița, în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin. Gala rezervată oamenilor de business cărășeni a fost deschisă, ca de fiecare dată, de directorul CCIA Caraș-Severin, Petru Buzzi, cel care a trecut în revistă îngrijorarea față de potențialul tot mai scăzut, de la an la an, al economiei acestui județ, care pare că își trăiește acest prezent ancorat în amintirile unei industrii înfloritoare, demult apuse pe aceste plaiuri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674324404277″]

Cu „adevărat zic vouă”, merită sincere felicitări oamenii de afaceri pe care i-am avut în fața noastră aseară, cei care țin sus drapelul și oferă locuri de muncă, impozite și taxe unui stat care nu se arată îngăduitor cu aceștia, ba dimpotrivă, demonstrează de cele mai multe ori că este un profet al împovărării unui mediu de afaceri greu încercat, într-un județ care, în loc să devină atractiv din punct de vedere al infrastructurii, al ofertei turistice, al capitalului uman, pare că se îndepărtează vertiginos de acel deziderat numit progres. Păcat că și acest text (ca de altfel multe altele) va rămâne unul steril și nu va trezi câtuși de puțin o clasă politică adormită, anchilozată care conduce prin instituții statale destinele acestui județ.

Aceeași actori, cu zâmbete difuze, sunt protagoniștii unei serate pe care nu o mai privesc cu același entuziasm, încercați fiind de realitățile pe care le traversează zi de zi într-o Românie care și-a sărbătorit recent Centenarul, unitatea oamenilor care o conduc fiind în schimb o himeră.

Ca în fiecare an, Camera de Comerț Industrie și Agricultură a premiat firmele pe secțiuni, indicatorii utilizați în întocmirea topurilor și clasificarea firmelor fiind cifrele de afaceri nete, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat, valoarea adăugată, punctaj, clasamentul fiind analizat și validat de o comisie a topului de firme, numită de către conducerea CCIA.

Vom aminti, în cele ce urmează, numele unor societăți premiate la Topul Firmelor din Caraș-Severin, ediția 2018, în cadrul unor secțiuni importante:

La rubrica dedicată industriei, secțiunea Fabricarea produselor din carne, locul 1 la Întreprinderi Mari a fost obținut de C+C SA, iar la Întreprinderi Mijlocii pe prima poziție s-au clasat MONA LISA COMTUR SRL și JUMBO Com SRL, la secțiunea Fabricarea macaroanelor, tăițeilor și alte produse făinoase locul 1 a fost ocupat de Goldie Pasta SRL, la fabricarea pâinii, prăjiturilor și produselor proaspte de patiserie, Loc I la Întreprinderi Mijlocii IREUPS SRL, Întreprinderi Mici, Loc 1 LISIPROD SRL, loc 2 DOMNUL GEO SRL și la Microîntreprinderi ART EVENTS SRL. EVA SRL ocupă prima poziție la Fabricarea de articole confecționate din textile, iar la Microîntreprinderi locul 1 a revenit Croitoriei TEA și DARIA SRL. La secțiunea Tăierea și rindeluirea lemnului, locul 1 la Întreprinderi Mijlocii a revenit firmei din Borlovenii Vechi, GS Imbrescu Prodimpex SRL, la Întreprinderi mici – Drumeția SRL iar la microîntreprinderi JOINT Venture SRL. La fabricarea de construcții metalice, loc 1 la Întreprinderi Mijlocii PLASTOMET SA, Spaleck SRL are prima poziție la Întreprinderi mici iar la fabricarea aparatelor de distribuție și control al electricității ELECTROECHIPAMENT SRL.

La fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule, loc I Bordnetze SRL la întreprinderi foarte mari iar la întreprinderi mijlocii MPM SRL. La rubrica dedicată agriculturii, la secțiunea dedicată cultivării cerealelor și planterlo leguminoase locul 1 a mers la Măureni la firmele TOPCORN Întreprindere Agricolă și Ferme DAGRO SRL.

În domeniul construcțiilor, pe locul I s-a clasat la întreprinderi mijlocii TERMOCONSTRUCT SRL, iar la întreprinderi mici Nou Confort 95 SRL și ALFA Construct SRL iar la construcțiile de drumuri și autostrăzi CLR DENIS MONTAJ SRL și SPEED PROD SRL au fost în top.

modelmic

ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL SRL a ocupat prima poziție la lucrările de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații iar la Întreținerea și repararea autovehiculelor pe primele poziții la întreprinderi mijlocii s-au clasat AUTO GROUP SRL și TRANS-PROTECTOR SRL, iar la microîntreprinderi pe primul loc  a fost PALDYA SRL. La spălarea și curățarea articolelor textile locul 1 SUPER CLEAN SRL iar la activitățile de pompe funebre și similare locul 1 l-a ocupat PARTY-GOE SRL. La secțiune de comerț cu ridicata a băuturilor, locul I i-a revenit și în acest an firmei GRADIMEX iar MIRUNA INTERNAȚIONAL IMPEX SRL a câștigat în rândul întreprinderilor mici la comerțul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun.

Auto Alex

AUTO ALEX este locul I la secțiunea de comerț cu ridicata a materialului lemnos și a materialului de construcții și echipamente sanitare iar GERANIMO și DIAMANT SERVCOM sunt pe prima poziție la comerțul cu ridicata al echipamentelor și furniturilor de fierărie pentru instalații sanitare și de încplzire. KMG WORLD TRADING SRL este prima în rîndul întreprinderilor mici care fac comerț cu amănuntul în magazine nespecializate iar CENTRUL de CALCULATOARE locul unu în comerțul cu amănuntul al calculatoarelor, unități periferice și software.

AD CRIS INVEST SRL, cu 20 de ani de experiență în domeniul vânzării de mobilă, este pe prima poziție la microîntreprinderi la secțiunea Comerț cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat și al articolelor de uz casnic, în magazine specializate. În domeniul Turismului, SHOP GSM, ca întreprindere mică este pe primul loc la secțiune hoteluri și alte facilități iar Crivaia AGRO Tour este prima în rândul microîntreprinderilor, în vreme ce la secțiunea facilități de cazare pentru vacanțe CASA BARAJ din Văliug este pe locul unu iar la „Alte servicii de cazare” pe prima poziție este FORSINED.

ochetan

Felicitări tuturor câștigătorilor și celor nominalizați aseară la Gala rezervată Topului Firmelor din Caraș-Severin 2018, pentru rezultatele economice obținute în 2017! Despre care vom mai vorbi…

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei