Tot mai greu! Stomatologia de urgență în Caraș-Severin, blocată de costurile uriașe generate de Covid!

cs

De zeci de ani, urgențele stomatologice sunt o problemă în județul Caraș-Severin. Deși au existat discuții la un moment dat între medicii stomatologi, doi dintre ei acceptând chiar să ofere aceste servicii medicale stomatologice de urgență, carențele din sistem au blocat această inițiativă.

Din păcate a rămas destul de dificil acest lucru. La un moment dat se oferise doctorul Vasincu, se oferise domnul doctor Roi să facă aceste urgențe, însă  dânșii nu aveau aparatura  specială, nu aveau tot ce le trebuie și atunci au existat discuții intense cu spitalul județean pentru a activa acel scaun stomatologic de care se vorbea. Nu erau acum bani pentru el, dar  probabil s-ar fi putut  rezolva problema asta, și  s-ar putea rezolva pentru că nu vorbim doar de Covid, vorbim de sărbători legale, duminici, nopți în care Caraș-Severin de 30 de ani nu are posibilitatea de a asigura o urgență stomatologică, așa cum nu am reușit să avem nici o farmacie de noapte, ceea ce mie mi se pare că totuși am fi putut  face.

Au fost multe discuții cu colegii stomatologi, cu doamna doctor Soran pentru a fi desemnat cineva pentru această urgență. Acum cabinetele s-au redeschis, problema rămâne încă în curs, noi sperăm că la nivelul spitalului se va organiza acel scaun stomatologic care este foarte important”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Dacă până acum nu a fost deschis un astfel de cabinet pentru că sunt costuri foarte mari, cu atât mai dificil este în prezent. Datorită igienizării riguroase și a echipamentelor speciale de prevenire a răspândirii coronavirusului, costurile au devenit și mai mari decât într-o perioadă normală.

Totul ține de discuția cu medicii, care era bine să-și desemneze  pe cineva, sigur, au și dânșii argumentele lor  pentru care nu au reușit să facă asta până acum, dar din câte știu, discuțiile erau destul de avansate  pentru a rezolva această problemă în cadrul UPU, mai ales în condițiile de pandemie în care îți trebuie o serie de aparate  de dezinfectare, o serie de echipamente și nu puține, pentru că încă, fiecare pacient poate fi tratat ca un posibil infectat. A fost o problemă și cu costurile, pentru că cei care au vrut să își deschidă în această perioadă, au existat cereri de deschidere, după cum știți s-a și deschis un cabinet la Caransebeș,  dar practic ilegal, că și-a luat amenda pentru asta. Erau costuri foarte mari pentru că fiecare echipament trebuie schimbat de fiecare dată. Costurile sunt mari și de aceea medicii au ezitat să deschidă în această perioadă cabinetele”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei