Tot mai multe cazuri de Covid 19 raportate la numărul de teste efectuate

a

Numărul persoanelor infectate cu Covid 19 depistate în ultimele 24 de ore este la nivel național de 3252, la un număr de puțin peste 8 mii de teste efectuate, ceea ce conduce la o creștere a incidenței la mia de locuitori în tot mai multe județe. 15 dintre acestea au o incidență de peste 3 la mia de locuitori, 3 fiind cu o rată de infectare destul de mare: București, Constanța și Ilfov unde indicele a depășit 6,5 persoane la mia de locuitori.

Conform datelor publicate astăzi de Grupul de Comunicare Strategică 7 județe au un indice de infectare cuprins între 0,91 și 1,46, celelalte fiind cuprinse între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori. Între acestea din urmă fiind și Caraș-Severin cu o rată de infectare de 2,17.

Aproape 13mii 500 de persoane au decedat de la începutul pandemiei în România, dintre care 109 doar în ultimele 24 de ore. Concomitent, numărul persoanelor care au nevoie de îngrijiri de specialitate în secțiile ATI din țară rămâne extrem de ridicat, aproape de limita maxima de 1300 de paturi disponibile.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 13 decembrie, 6.775 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.556.758 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal, se mai precizează în comunicatul Grupului Strategic.

Sursă foto: dw.com

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei