Trei scenarii pentru reluarea cursurilor în format fizic din data de 8 februarie! Când va fi luată decizia finală?

modelmic

Elevii ar putea reveni pe băncile școlii începând cu data de 8 februarie. Au fost stabilite trei scenarii pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local. Ca o noutate, va dispărea varianta de învățământ hibrid (unde clasa era împărțită în două grupe de elevi care făceau cursurile, pe rând, fizic și online), fiind considerată ineficientă.

Conform declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în localitățile care se încadrează în scenariul verde (incidența este sub 1 caz la mia de locuitori), toate școlile ar urma să se redeschidă fizic, adică elevii vor merge la cursuri la școală.

În localitățile aflate în scenariul galben (sub 3 cazuri la mia de locuitori), vor merge la cursuri doar copii de grădiniță, cei din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intra în scenariul roșu (peste 3 cazuri la mia de locuitori), continuă pentru un timp să meargă la cursuri doar copiii de grădiniță și cei de ciclu primar.

O decizie finală privind redeschiderea școlilor în data 8 februarie va fi luată la începutul lunii următoare, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

foto: economica.net

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei