UPDATE: Patru persoane, cercetate pentru uciderea tânărului găsit carbonizat la Reșița

 

modelmic

 

 

UPDATE: Tânărul găsit carbonizat în urma unui incendiu izbucnit în Reșița se pare că ar fi fost ucis. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Caraş-Severin s-au sesizat din oficiu privind posibila săvârșire a infracțiunii  de omor.

În noaptea  14-15.06.2020,  în urma unor discuţii contradictorii între 5 persoane de sex bărbătesc ce au avut loc într-o locaţie  din municipiul Reşiţa, a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia un bărbat în vârstă de 29 ani a fost agresat fizic, apoi transportat la un sălaş, în care a izbucnit un incendiu.

În prezent, se efectuează acte de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

……………………………………………………………

Un tânăr de 29 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit în această dimineață la Reșița. Focul a cuprins un sălaș situat pe un deal, în spatele unor blocuri din cartierul Lunca Bârzavei, incendiul fiind anunțat prin 112, în jurul orei 04:17. 

Au intervenit de urgență două echipaje cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, precizează Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin. La sosire, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifestă generalizat, cu flacără, la întreaga construcție. După localizarea incendiului, pompierii militari au pătruns în interiorul bărăcii unde, din nefericire, a fost găsită o victimă carbonizată. Clădirea a fost distrusă în întregime. În urma cercetărilor efectuate la fața locului a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de folosirea intenționată a unei surse de aprindere.

Din primele verificări, echipajul deplasat la fața locului a stabilit faptul că incendiul a izbucnit la un sălaș situat pe un deal, la aproximativ 500 de metri în spatele unor blocuri din zona Căminelor din Reșița.

Sălașul prevăzut cu o singură încăpere, a fost distrus în totalitate de incendiu.

După lichidarea incendiului, în încăperea respectivă a fost găsit cadavrul carbonizat al unei persoane.

Din primele cercetări, victima ar fi un bărbat de 29 de ani din Reșița.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

În acest moment, cercetările sunt în curs de desfășurare, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. imoGen

  Actualizați știrea!
  Respectivul a fost ucis și apoi a fost provocat incendiul pentru a șterge urmele.
  Autorii: patru minori din Reșița.

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  Şi cu mine cum rămâne !!! ? … Iar ați comis-o şi ați încadrat ,, de tot rahatul “fapta tov.procurori , alaturi de milițieni ( securişti ) ! În loc să începeți a efectua cercetările , respectiv urmărirea penală pentru infracțiunea cea mai gravă ( mă refer în principal la forma acesteia )… voi incălcați flagrant legea.Infracțiunea este aceea de omor calificat ( incendierea este asimilată cruzimilor , astfel cum a fost consumată fapta ) ; nu mai vorbind de faptul că rezoluția infractională a început să fie pusă în executare în loc public,de două sau mai multe persoane împreună… posibil premeditată , pe timpul nopții…s.a.m.d.
  Voi sperați ,, să-l declare medicul legist ” mort înainte de incendiere…şi astfel să încadrați fapta la omor simplu ( în mod retard ) şi eventual profanare de cadavre, respectiv doar intenția de a ascunde fapta astfel,printr-o altă faptă penală ? Păi’ şi aşa puse în practică idioțeniile voastre ( inclusiv încadrările juridice ale faptelor ) tot la infracțiunea de omor calificat se circumscriu ( încadrează ).Am certitudinea că redacția a preluat şi publicat cu acuratețe ceea ce ați comunicat voi ( nu au facut ziariştii încadrarea juridică ) , fiindcă ,,urmăresc” de multă vreme aceste practici nelegale ale voastre în favoarea infractorilor , pe care le-am ,,simțit şi le simt” ( sufăr ) pe ,,propria piele”.Bolosin nu are nimic de adăugat / spus în acest caz ( speță ) ?…

  Raspunde
 3. Lacucaracea

  Uitați-va pe Express de Banat şi constatați următoarele : redactia a publicat între orele 10 -11 dimineața ştirea inițială…între orele 13 şi 14 ( din câte rețin ) se revine cu update pentru a ,,clarifica” faptul că a fost ars cadavrul pentru a ascunde infracțiunea. Zău măi ‘….aşa sa fie ? Sânteți cu toții ghicitori , de unde ştiți ? Astfel se efectuează o anchetă penală reală / adevărată ? Anchetatorii / organele judiciare nu au voie să excludă nici o variantă de săvârşire a infracțiunilor (,,pistă”).Cum v-ați dat cu toții ,,seama” ( ați avut şi aveți ,, certitudinea”) după doar câteva ore ( inclusiv anchetatorii ) de aceste fapte precum le descrieți…cu consecința unei strâmbe încadrări juridice ? Veți spune cel mai probabil ,,că aşa au declarat suspecții ” ? Să vă reamintesc Codul Penal , Codul de Procedura Penala şi alte ,,manuale de specialitate ” în care se spune clar faptul că declarațiile suspecților ( faptuitorilor ) trebuie să fie temeinic coroborate cu alte elemente de fapt … ( inclusiv probe ).Ajungem la ceea ce am spus anterior…nici macar nu aveți expertiza criminalistică şi necropsia finalizată ( sânt mult mai multe elemente pe care nu le pot detalia aici )…dar voi ştiți deja cu toții faptul victima nu ,,mai respira” când a fost incendiată ? Deasemenea toate aceatea le stiați / ştiți cu certitudine în intervalul a mai puțin de 10 ore ? Mi-e scârbă când vad cum efectuați anchetele penale şi cum vă băteți astfel joc de lege,de actul de justiție şi de victimele infracțiunilor.Şi dacă ar fi astfel…astfel cum se desfaşoară ancheta,în principal referitor la încadrarea faptei este o nemernicie / mizerie ( ruşine ) şi un grav afront la adresa justiției.Cineva ,, se grăbeşte ” evident să dea această încadrare şi să închidă astfel repede ancheta / ,,cazul”… oare de ce ?

  Raspunde
 4. Lacucaracea

  V-ați pus cel puțin întrebarea dacă aceştia ( suspecții / făptuitorii ) puteau să se pună de acord să declare astfel , mai ales că au avut destul timp la dispoziție să facă asta’…în cazul în care erau prinşi ( sfătuiți sau nu astfel ) ?

  Raspunde
 5. zero

  „În prezent, se efectuează acte de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

  Nu şi de omor calificat.
  Direcţia Silvică …

  Raspunde
 6. Lacucaracea

  Să ,,scotoceasca” bine meltenii si pro’ cur’orii ,,locul / locurile” faptei ( inclusiv efectuarea de percheziții ) şi o să vedem ,, ce se mai descoperă “… şi poate ,, o mai reâncadrează ” inclusiv astfel… Este greu de crezut că cineva , în general , nu are bunuri personale asupra sa ; vreun ,,telefon”… ceva bunuri ale victimei nu ați gasit ( toți ,,tinerii” cam au ,, în zilele noastre ” telefon asupra lor , măcar un
  ,, ştift “… iar uneori chiar şi câte un portofel cu acte de identitate , ceva bani sau chiar vreun lănțişor , brătară ori inel/ghiul ,, la purtător ” ) .Detaliile / amănuntele unei anchete , chiar şi cele mai insignifiante / neimportante ( apartent astfel ) contează foarte mult , nu-i aşa ? Au fost găsite vreunele dintre acestea împreună cu victima ? Comunicați şi asta’ în mod real presei , iar apoi’ reanalizăm şi pe aceste considerente încadrarea faptei / faptelor ( inclusiv cele eventual ,,absorbite “, fiindca nu putem vorbi doar de eventuale circumstațe agravante…).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei