UEM Reșița, fuziune prin absorbție cu Universitatea Babeș-Bolyai? Propunerea va fi prezentată mâine Senatului!

uem ubb

Conducerea Universității Eftimie Murgu din Reșița își îndreaptă ochii spre Cluj, mai exact spre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În Senatul universității reșițene va fi discutată mâine posibilitatea inițierii unor discuții privind fuziunea prin absorbție cu Universitatea Babeș Bolyai. Rectorul Andrade Bichescu a confirmat pentru Reper 24 că există o propunere în acest sens, dar nu a dorit să ofere detalii.

Da, există la nivelul Senatului o astfel de propunere. În momentul în care vor fi aprobate astfel de discuții, pot să ofer mai multe amănunte. Pe moment, nu am fost mandatat de Consiliul de Administrație să am discuții pe această temă”, a precizat Andrade Bichescu.

Pe surse am aflat că între cele două părți au avut loc o serie de discuții și tatonări neoficiale. Rezultatele probabil că au fost încurajatoare, având în vedere că astăzi s-a votat în Consiliul de Administrație al UEM posibilitatea inițierii unei discuții privind fuziunea prin absorbție cu Universitatea Babeș Bolyai. Propunerea va fi prezentată mâine Senatului UEM, iar în cazul în care va fi aprobată, se va face o adresă oficială universității clujene. Ulterior, în cazul în care propunerea va fi văzută cu ochi buni și de Consiliul de Administrație și Senatul UBB, vor începe discuțiile oficiale și negocierile între cele două structuri.

Nu este pentru prima dată când la Reșița se vorbește despre o fuziune prin absorbție, în trecut existând propuneri și chiar discuții și în acest sens cu Universitatea de Vest și cu Politehnica din Timișoara, care însă din varii motive, nu s-au concretizat.

De menționat că Universitatea Babeș-Bolyai este la ora actuală cea mai bine cotată universitate din România. În clasamentul Shanghai (unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză), UBB se situează înaintea Universității București, de altfel singurele unități de învățământ superior din România incluse printre primele 1000 din lume.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei