fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Uită Veolia! Ia de-aici un… Aquacaraș, colacul de salvare al CSM Reșița!

Motto: Dacă nici bacul nu se mai ia c-altădat/Măcar să-ncingem o miuță! 

Operatorul de apă și canal al județului Caraș-Severin ar putea deveni pansament pentru toate reușitele și nereușitele Carașului și mai nou, ale Reșiței. Vezi dumitale, faptul că bacul Consiliului Județean Caraș-Severin, care făcea legătura între Moldova Nouă și Usije – Serbia a fost declarat ca deținut ilegal în curtea Aquacaraș-ului de către ANRSC, ca de altfel și serviciile de deszăpezire pe care societatea apucase să le folosească doar iarna trecută, a deschis noi tărâmuri de visare pentru societatea amintită.

Și-apoi, dacă Veolia a căzut la negocieri (nu vi se pare curios cum nu s-a mai spus nimic despre acest deziderat, ce părea aievea, vorba poetului „Azi o vedem și nu e!“?? Ce n-a mers între cele două părți, ce s-a negociat, care au fost condițiile Veolia pentru a investi la Reșița?), dacă bacul nu mai trebuie operat de către Aquacaraș, cum am putea împăca și capra și varza? Păi luăm una societatea bună la de toate, ace, brice și carice, condusă de un manager care a demonstrat că poate să ducă fără milă orice proiect ce i se trasează și o echipă de fotbal de Liga 2 – CSM Reșița și încercăm să-i dăm mai departe bice, cu un nou birjar la timonă, pe nume Flavius Stoican, în care ne punem toate speranțele să ne mențină în eșalonul secund al fotbalului românesc.

Nu vă faceți speranțe deșarte, acesta e obiectivul iar dacă ne menținem aici este deja o mare performanță, chiar dacă nu am înțeles nici acum de ce nu a beneficiat de o mai mare susținere antrenorul Călin Cheregi, omul cu care Reșița a reușit să revină în Liga 2? La noi ești bun cât câștigi, dacă ai pierdut ești persona non grata. Punct! Este ceea ce le-am arătat multor antrenori de talie, care au simțit din plin ce înseamnă să ai parte de „respectul“ Reșiței. Tot astăzi am asistat și la momente de o ipocrizie grețoasă, legat un soi de cereri ale decidenților la adresa lui Cheregi, cum că antrenorul poate să revină și chiar ne dorim să revină la grupele de copii și juniori. Păi, cât l-am cunoscut eu pe bihorean, nu e genul care să lingă cleanța după ce i-ați arătat „susținerea și devotamentul“ vostru total. De data asta, nu cred că Cristi Bobar a avut vreo vină.

Ci pur și simplu, pentru că Boby nu are destulă personalitate încât să-i limiteze sfera decizională mai marelui său șef, Ioan Popa, primarul nostru de Reșița demonstrează a nu știu câta oară că este un administrator talentat, genial, vizionar atunci când vine vorba de proiecte care pot da o șansă reinventării urbane (să vedem și finalitatea), dar „șchioapătă“ vizibil atunci când e vorba de inspirație și decizii la nivel de fotbal, de handbal.

Partea bună a poveștii din Valea Domanului e că avem copiii care iubesc mișcarea și perfomanța sportivă iar ei nu sunt deloc puțini în curtea CSM-ului: undeva la peste 600 de copii legitimați la cele 7 secții sportive și alți 48 de antrenori care se ocupă de aceștia. De altfel, noul „mister“ de pe banca tehnică a Reșiței, Flavius Stoican a vorbit cu multă diplomație despre munca lui Cheregi la echipa pe care a preluat-o și pepiniera unor juniori cu mare viitor în ghete, o echipă de campioni naționali U19 creată de Leo Doană, un alt produs de marcă rossoneră, ținut la „umbră“ în curtea din Valea Domanului. C-așa-i în tenis… ai noștri nu e buni, nouă ne plac exporturile, experimentele, excepționalii lăsați de alții de izbeliște!

Revenind la colacul de salvare al CSM Reșița, societatea Aquacaraș, prin vocea directorului general Aurel Filipescu, a promis o susținere de 100.000 de lei lunar pentru clubul de top al municipiului. Pentru club, nu pentru echipa de fotbal… Deci vor vedea bani și cei de la handbal, baschet, lupte??…Hai mă, ce dreak iar se-ascunde elefantul în cireș… Banii sunt pentru salariile și deplasările rossonerilor, care sunt extrem de solicitante dpdv financiar la nivelul acesta iar douăj dă mii dă euroi nici nu sunt bani prea mulți. Însă, dacă echipa va continua să ne furnizeze surprize, nu neapărat din cele mai plăcute, vom putea vedea și rezilieri de contract în rândul celor ce se împiedică în glie, pe bani frumoși? Sau schimbăm antrenorii, fără număr, fără număr, pe principiul „e nevoie la echipă de șocuri, mici și dese“? Întreb pentru un prieten, fie el chiar și viitorul antrenor al rossonerilor, care deja se încălzește într-un colț de țară, cu speranța verosimilă că într-o bună zi, șansa preluării Reșiței îi va surâde.

Cum l-a făcut Dunca de kakao, indirect și în reluare pe consilierul său!

La conferința de presă unde s-au semnat documentele pentru sponsorizarea echipei CSM Reșița (hai gata cu clubul, că nu jucăm în filmul Dumb & Dumber!) de către Aquacaraș, emisarul domnului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a fost consilierul său, șef al Cabinetului PCJ, Zache Rădoi. Trimis să aducă „cuvântul prea cucernic al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin“ (recunosc că involuntar rostirea domnului Rădoi m-a trimis la regretatul Ionesie Ghiorghioni care „aducea cuvântul președintelui său Sorin Frunzăverde“), Zache a reușit să ne tulbure memoria, punctând de pe răvașul înmânat cu încredere de către superiorul său câteva idei, cum ar fi aceea că „norocul norodului a fost că în 20 – 20 a fost ales Romeo Dunca în fruntea județului, căci vai și-amar ar fi fost de noi, iubitorii sportului, că altfel veneau pesedeii și pârjoleau stadioanele, vestiarele, le luau crampoanele fotbaliștilor, că ăia e răi și urâți și noi suntem cei buni și mândri“. Evident, la faptul că este pentru prima dată când Consiliul Județean își întoarce fața spre nevoile clubului reșițean, am reacționat vehement la adresa unei minciuni sfruntate, menite, cel mai probabil, să spele pe creier prostimea.

Doar că realitatea e cu totul alta iar noi încă nu ne-am pierdut mințile… de tot. Deci cităm din actualul deputat Silviu Hurduzeu, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin în perioada 2016 – 2020:

„În ședința forului județean de astăzi, 26 septembrie 2019, unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a fost cel privitor la rectificarea bugetului propriu pe anul 2019, circa 5 milioane lei fiind repartizate, din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, pentru reabilitarea mai multor obiective, poduri și podețe, afectate de inundațiile din acest an. Tot astăzi, a fost aprobată documentația și indicatorii tehnico-economici pentru “Reabilitarea DJ 571F (DN 57B) – Eftimie Murgu” și “Modernizarea DJ 608B, Zorlencior- Zorlențu Mare” pentru care avem finanțare prin PNDL, dar și finanțarea nerambursabilă, în cuantum de 450.000 lei, a CSM Reșița în cadrul programului “Promovarea sportului de performanță”, sesiunea a II-a“.

Deci, 100 de mii de euro a fost sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin pentru CSM Reșița în 2019, într-un proiect inițiat de președintele Silviu Hurduzeu! Că vă place, că nu vă place, acesta este adevărul, așa s-a scris istoria și pentru a nu vă mai face că plouă când pe cer e „sunshine“, domnule primar Ioan Popa, vă las aici aceste imagini de colecție:

Evident că ar fi urmat un nou sprijin de 450.000 de lei pentru echipă din partea administrației județene, doar că a venit pandemia Covid-19 și cumva s-au schimbat brusc prioritățile pentru comunitățile din Caraș-Severin: să cumpărăm măști, să schimbăm managerul la Spitalul Județean, să luăm izolete, țineți minte ce frumos a mai fost, unii cică n-au uitat nici astăzi…

Așadar, astăzi am fost martorii unui eveniment în care echipa CSM Reșița a primit un ajutor mult așteptat din partea unei societăți, Aquacaraș Caraș-Severin, același operator care implementează cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată din istoria Banatului de Munte. Să sperăm că acesta rămâne primordial pentru decidenții județului și ai societății, pentru că la fotbal, vorba ceea, se pricepe toată lumea…

Sergiu TABAN

5 COMENTARII

 1. Prim fruntașii, șoimi ai patriei, cele mai glorioase forme de propagandă, cu martori prezenți
  Uraaa, uraaaa ……
  Ce alte manifestații de deplină recunoștință se vor desfășura pe stadioanele patriei kolhozului local al raionului?!!! Așa, ca de 23 august, fără mici?!!! Nici pe vremuri ăia nu erau gratis …

 2. Sa nu ne mai miram de ce resitenii platesc tarife nesimtite la apa potabila si canalizare !
  Ca sa sponsorizeze Aquacaras-ul diverse …
  Ce dracu fac nesimtitii de la Curtea de Conturi oare,dorm in cizme ???
  O meritam cu varf si indesat,pentru ca de 30 de ani alegem si toleram gunoaie in fruntea tarii !

 3. „… pentru a nu vă mai face că plouă când pe cer e „sunshine“, domnule primar Ioan Popa, vă las aici aceste imagini de colecție:”

  Iată tovarăși, că și partidele reabilitează /modernizează drumuri județene (unele) și finanțează nerambursabil sporturi (tot pe unele).
  Uuu(nele)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei