Uite tronu’, nu e tronu’!

modelmic

Știți ce-mi place?
Că de vreo câteva zile ne ocupăm serios de faptul că prințul Nicolae de România nu mai e prinț. Atâtea valuri și presupuneri ce te fac să crezi că fără regi, prinți și alți nobili de carton presat, țara asta e moartă.

Sigur există suficienți a căror simpatie pentru casa regală trebuie respectată, dar nu ne putem amăgi sperând că familia asta ținută în viață de istoria altor vremuri e tocmai ce ne lipsea.

S-au făcut reparațiile de rigoare, s-a dat înapoi mai mult decât trebuia, s-au rescris istorii nuanțate și s-au ridicat la rangul de eroi naționali oameni care cu tot exilul lor n-au trăit foarte rău.

Nu e o tragedie planetară că nu au mai avut palate, servitori care să le satisfacă leneveala și bucătari ce să pregătească delicatese din nu știu ce ficat de pasăre exotică.

Nu a fost o tragedie că au mâncat mai puțin caviar și că nu l-au mai întins pe pita aia mică și prăjită cu lingurițe de argint aurit cu monogramă.

Suntem un popor ce am iubit împărații colorați din basmele românești, iar cei care am citit mai mult puțin, nu ne-am arătat prea încântați de regii lumii, de curțile lor strălucitoare, ce ascundeau în spatele înaltelor maniere diplomatice, mizeria și depravarea umană.

Nu suntem un popor ce să fim impresionat de un smocking, de un diamant și o perlă atârnată la gâtul unor femei ce parcă vin dintr-o lume distorsionată.

Personajele astea par închise și rupte de ritmul vieții normale, sunt niște păpuși rigide cu sentimente puține și dictate, niște ascunși într-o lume peste care a scăpat prea mult apret.

Nu tu femei frumoase, nu tu bărbați ce știu să scuipe în palme, din cauza mănușilor de mătase, ce trebuie să le protejeze pielea de nefăcãtori de ceva lumesc.

Toate acestea m-au făcut să mă gândesc că prințul ăsta făcut cu forța, inițial s-a momit la ideea huzurului și bogățiilor ce-i veneau, chiar dacă trebuia să le împartă cu fata bătrână luată de soție doar din dragoste și nu din interes de un obscur ce știe să joace rolul de alteță regală, de fin și pedant parvenit.

Venit în România, Nicolas a reușit să vadă că poporul ăsta e plin de frumuseți pastorale, că știm să râdem și să ne distrăm fără servitori și recepții la care participă împăiate personaje rămase într-o lume fără viață.

A văzut că o zurlie româncă îmbrăcată casual și mirosind a piele curată e mai mult decât o prințesă, care dacă nu-i stearpă, sigur nu are voie în pat să fie ea din cauza educației.

A văzut că băieții sunt veseli și beau din sticlă, că trăiesc frumusețile unei vârste, și i-a plăcut.

Nu a ajuns să i se inoculeze doza de scrobeală în vene, așa că s-a comportat normal și a mușcat din mărul oprit.

După regula mumificaților a sãdit sămânță nobilă pe ogor de iobag supus și nu în grădinile de la Tuileries. Normal, trebuia să meargă la bunelu și să-i ceară voie să facă și el o nebunie erotică cu vreo frumoasă cărnoasă de româncă fără rang nobiliar.

N-a făcut-o, așa că spionat de parvenitul de unchi-su a fost băgat pe țeava bunicului nonagenar, care… Care habar n-am ce-a zis, de-a zis, sigur e că s-a eliberat un apartament la palatul regal și un loc la masa aia mare cât o tarla, cu pahare de cristal și lacheu de-ți trage scaunul și-ți pune barbeta drept să nu te umpli de țâre pe nădragi.

Tânărul ce nu ar fi fost niciodată un simbol al nu știu căror vremuri strălucitoare, cred că a spus bogdaproste, back to the real life and world!

A spus-o în românește că vorbește ceva mai bine limba ca un chinez buticar.

Deci numai bine fost os de domn, viața-i frumoasă și dacă nimeni nu-ți va mai spune alteță regală.

 

Radu von DUDA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei