5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Un BMW a dărâmat o clădire CFR la Anina. Ex-primarul Românu recunoaște că la volan a fost fiul său!

Pe adresa redacției au sosit informații legate de un incident petrecut pe raza orașului Anina în noaptea de 9 spre 10 octombrie 2021. Dar iată ce ne-au transmis cei din Anina, text pe care vi-l reproducem în integralitate:

„Sâmbătă, 09.10.2021, după o partidă de fotbal s-a încins un chef pe cinste, care s-a prelungit până târziu si a culminat cu demolarea clădirii CFR din vecinătatea barierei din zona centrală a orașului Anina. Autorul demolării este nimeni altul decât fiul fostului primar Gheorghe Românu – respectiv Bogdan Românu care s-a înfipt cu BMW-ul lui ( CS 9…EE) în clădirea respectivă.

Poliția nu a întreprins nimic si probabil în serviciul de noapte era polițistul Marsavela Ion, văr cu autorul faptei și fînul primarului. Cu toate acestea dimineața în jurul orei 9.00 o mașină a poliției a trecut pe lângă locul faptei unde era si o mașină în care se încărca molozul, pentru a șterge urmele. La fața locului, asa cum se vede si din poze au fost si angajati ai CFR-ului ( un impiegat de mișcare si seful LEA-ului CFR din Anina, Berger Marcel) . Locul nu este împrejmuit și n-a avut loc nici o anchetă a poliției.

spot_img

BMW-ul tamponat a fost ridicat si dus în curtea firmei primarului de pe strada Crișan (așa cum se vede și în fotografia pe care o aveți la dispoziție).

Evident, pentru a clarifica cele sesizate redacției noastre, am cerut un punct de vedere Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, care ne-a transmis:

Din verificările efectuate, polițiști de la Poliția Orașului Anina au stabilit că accidentul rutier în urma căruia au rezultat pagube materiale la o clădire CFR situată pe strada Mathias Hammer din Anina, s-a produs în data 10 octombrie, în jurul orei 05.00, polițiștii nefiind sesizați despre producerea evenimentului.

În urma accidentului nu au rezultat victime omenești.

Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și a persoanei vinovate de producerea acestuia, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, „Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați (…) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.”

Nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile“, se arată în comunicatul emis cu operativitate de IPJ Caraș-Severin.

Gheorghe Românu, fostul edil al Aninei, a recunoscut cele petrecute în noaptea de 9 spre 10 octombrie

Cu siguranță, niciunui părinte nu-i pică bine atunci când protagonistul unui asemenea episod este unul din copiii sau nepoții săi. La fel credem că este și cazul fostului primar al Aninei, Gheorghe Românu, cel care cu sufletul greu a recunoscut faptul că autorul incidentului care a dus la distrugerea obiectivului CFR este chiar fiul său, Bogdan.

Românu afirmă că fiul său a pierdut controlul volanului după ce mașina pe care o conducea ar fi derapat și a intrat în clădirea amintită. Despre pagubele produse în urma accidentului produs, Gheorghe Românu își asumă reconstruirea acestui punct al CFR din bani proprii, afirmând că regretă cele petrecute în dimineața zilei de 10 octombrie. Desigur, în urma celor petrecute se nasc și alte întrebări legate de faptul că incidentul nu a fost anunțat la secția de poliție, de starea euforică sau nu a șoferului, consum de băuturi alcoolice sau nu…

În cele din urmă ne bucură onestitatea fostului primar al orașului Anina, Gheorghe Românu dar mai cu seamă faptul că în urma impactului violent nu au rezultat victime omenești iar noi sperăm că Bogdan Românu și-a învățat lecția, una pe care nu o va mai repeta niciodată.

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei