„Un buget decent ar trebui să fie de aproximativ 50 de milioane de lei pe an”. Câți bani au primit cei de la drumuri județene în 2020?

 

buget

În anul 2020 bugetul total al Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin pentru lucrările de reparații și întreținere a fost de 13.158.000 lei, sumă cu care cei din conducerea direcției susțin că au încercat să acopere o parte cât mai mare din rețeaua de drumuri, care numără peste 870 de kilometri. Majoritatea lucrărilor programate au fost executate, iar o parte dintre ele au fost achiziționate cu clauză suspensivă, în așteptarea unei rectificări de buget sau economii la alte lucrări, mai spus reprezentanții DDJ.

Un buget decent pentru întreținerea drumurilor județene din Caraș-Severin ar trebui să fie de aproximativ 50 de milioane de lei pe an, pentru a se putea acoperi toată rețeaua rutieră. Pe o structură rutieră îmbătrânită, dacă nu se fac lucrări de ranforsare și reabilitare, vor apărea mereu gropi și denivelări.

În acest an, pe drumurile județene se execută lucrări de asfaltare, stropiri succesive, plombări, pietruire și întreținere acostamente pe următoarele tronsoane de drum, în limita fondurilor disponibile, cu posibilitatea de completare în funcție de  suplimentările bugetare”, afirmă conducerea DDJ Caraș-Severin.

Până în prezent au fost finalizate lucrările pe 16 drumuri județene, însemnând covoare asfaltice, stropiri succesive, pietruire, reprofilare cu adaos de material, plus alte lucrări de curățare și întreținere finalizate pe alte 7 drumuri din Caraș-Severin.

În tabelul de mai jos se poate observa detaliat tipul și stadiul lucrărilor derulate de la începutul anului 2020 și până în prezent de către Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin pe rețeaua de drumuri cărășene.

1

2

3

4

 

 

5

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei