Un independent la Primăria Bocșa?

 

bocsa

Cele trei săptămâni rămase până la intrarea oficială în campania electorală pentru Primăria orașului Bocșa din Caraș-Severin au deschis capacul de pe „Cutia Pandorei“. Se întețesc fierberile, se înmulțesc, pe rețelele de socializare, laudele dar și acuzele, cresc frământările bocșenilor cu privire la caragialiasca întrebare „Eu cu cine votez?“. O localitate atipică din punct de vedere electoral, cu foarte multe păreri pro și contra radicalizate, cu un electorat care se lasă influențat de părerea celor din jur, într-un oraș cu probleme, cu lipsuri, dar mai ales cu o populație aflată la limita sărăciei.

2

Demisia edilului liberal Emanuel Dănilă a deschis larg porțile unei oportunități pentru cei ce doresc să conducă destinele orașului din aval de Reșița. AUR îl aruncă în luptă pe Alexandru Tălpeanu, un candidat anunțat încă de la începutul lunii aprilie; social democrații merg în continuare pe mâna lui Mirel Patriciu Pascu, un candidat pe care unii bocșeni îl consideră penal, în timp ce alții spun că a fost cel mai bun edil. După eșecul suferit, liberalii nu s-au decis încă; se vehiculau mai multe nume, între care cel al primarului de Măureni, Brian Filimon și chiar al actualului prefect Cristian Gâfu, bocșan la origine. Gurile rele spun și despre o posibilă înțelegere între PSD și PNL pentru susținerea lui Pascu. Desigur această ultimă informație este venită pe surse și nu a fost confirmată vreodată.

3

Tot pe surse, foarte demne de încredere vine și informația conform căreia Eugen Cirsmăneanțu, cel care a pierdut la mustață al treilea mandat, intră în cursă din postura de independent, după modelul Felix Borcean de la Caransebeș. Nu știm să existe o ruptură la nivelul PMP-ului, dar cert este că această formațiune politică nu a vehiculat un alt nume pentru Primăria Bocșa, dar nici nu se confirmă pregătirea pentru bătălia din 20 iunie a unui alt candidat.

4

Avantaje și dezavantaje: din postura de independent, Eugen Cismăneanțu pierde susținerea unei formațiuni politice, destul de bine reprezentată la nivelul orașului, ceea ce, la prima vedere, l-ar lăsa singur în bătaia vântului. Pe de altă parte, acesta ar putea atrage de partea lui indecișii, cei sătui de promisiunile partidelor și de vorbe fără acoperire, alături de cei care sunt mulțumiți de prestația sa din ultimele două mandate. Dacă aruncăm o privire în ograda gugulanilor, observăm că din postura de independent (e drept cu susținerea unor partide), Felix Borcean a câștigat al doilea oraș ca mărime al județului și se descurcă destul de bine și cu actualul Consiliu Local, în pofida divergențelor de opinii ale reprezentanților formațiunilor politice.

Nu știm dacă informația conform căreia Cismăneanțu va candida ca independent sau nu la Primăria Bocșa este reală (cu toate că am mare încredere în sursele mele), dar un primar independent l-ar aduce mai aproape de locuitorii orașului și de nevoile lor și l-ar îndepărta de lesa și încorsetarea unei formațiuni politice, de multe ori mai atentă la interesele de partid decât de cele ale electoratului care l-a propulsat. Rămâne să aflăm în următoarele zile dacă această informație se confirmă și dacă este soluția câștigătoare pentru Eugen Cirmăneanțu.

 

Dan AGACHE 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Lacucaracea

  Mai terminați cu inepțiile acestea de ,, independent / i ” ( valabil pentru orice funcționar public din ,, Romanistan ” , mai ales aflat în funcție de conducere ).Chiar dacă vreun om , sau un grup de persoane de bună-credință fiind vor sa fie astfel , vin imediat mafiile politice cu ,, ademeneli ” şi promisiuni gen ,, MEFISTO ” , urmate de şantaje şi alte asemenea mizerii în caz de ,, refuz ” la ,, propunerile indecente “.Sânt apucături bolnave / tipare pe care le aplicați de peste 25 ani.Şi dacă vreun ,, independent ” totuşi în mod miraculos ajunge la conducerea ( în conducerea ) vreunei autorități / instituții / regii autonome / companii de stat ş.a.m d. au grijă mafiile politice ,, să-l lucreze ” ( căsăpească / mazilească ) dacă refuză. ,, convertirea ” , iar dacă totuşi rezistă , îi fac viața un calvar pentru a îl ( a îi ) determina să renunțe şi să cedeze postul ( posturile ) mafiilor politice.Ăsta’ – i adevărul , mă mir că mai există în prezent proşti care să creadă ( pună botu ‘ ) în / la vrăjeala asta’ cu ,, independența “.Eventual , în accepțiunea mafiilor politice , pot exista cel mult ,, independenți ” cu păpuşari în spate … CAPISCI ?

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  P.S. Am omis să completez pe lângă ,, funcționar public ” şi alte categorii ( ,, de personaje ” & profesionale ) precum ,, demnitarii ” / aparatul corupt ( şi represiv ) de justiție ş.a.m.d.

  Raspunde
 3. Giovani

  CISMANEANTU a pierdut la mustata in septembrie 2020 fiindca PNL cu Manu, au mintit bocsenii ca ei vor conduce Bocsa, dar in fond,L-AU VOTAT PE MIREL PASCU CERCETATUL PENAL PSD-IST CA VICEPRIMAR ca sa conduca el, chiar daca BOCSENII NU L-AU VOTAT PE PASCU–RUSINE PNL BOCSA, CA ATI VOTAT UHN CERCETAT PENAL PSD-IST CU DOSARE PENALE CA PASCU PT FUNCTIA DE VICEPRIMAR,impotriva vointei bocsenilor!..Acum ne conduc exact cei care BOCSAnu i-a vrut si bocsenii nu i-au votat1Pascu, locul 3 in Alegeri, Nechita seful actual de la Gospodaria Bocsa care nu face nimic, penultimul in Alegerile Locale 2020…Rusine!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei