Un nou cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabil până la noapte

a

Un nou cod portocaliu a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil în aproape toată țara, inclusiv în unele județe din vest: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Hunedoara. Până la noapte la ora 2, în Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

Și hidrologii au emis în această dimineață coduri portocalii și roșii de inundații, în mai multe bazine hidrografice din țară. În zona de vest sunt sub cod portocaliu de inundații bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega din județul Timiș, Timiș – sector aval S.H. Șag, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior ȋn amonte (sector îndiguit – județul Timiș), Timiș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova, Bârzava și Caraș  în județele: Timiș și Caraș-Severin. Avertizarea hidro de cod portocaliu este valabilă până joi la amiază.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei