Un pas important spre civilizație la Bozovici! Canalizare menajeră pentru toate gospodăriile!

modelmic

Lipsa canalizării menajere pentru gospodăriile cetățenilor din Bozovici continuă să fie una din problemele majore ale administrației din comuna almăjeană și o provocare pentru primarul Adrian Stoicu. Doar că edilul, ales cu un scor zdrobitor în 2016, nu a stat cu mâinile în sân, confirmând încrederea pusă în el de bozoviceni. După ce Reper 24 a mai tratat subiectul canalizării, o serie de pași importanți au fost realizați spre realizarea acestui demers. Iar dacă, într-o primă fază, s-a semnat un contract cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru înființarea unei rețele de canalizare de 8 kilometri, în valoare de 1 milion de euro, care cuprindea doar o parte a comunei, administrația Stoicu s-a zbătut pentru ca toate gospodăriile din Bozovici și Prilipeț să beneficieze de acest serviciu. Prin urmare, un alt proiect depus spre finanțare, de această dată prin programul derulat de Ministerul Dezvoltării PNDL 2, a primit ok-ul mult așteptat iar valoarea integrală a proiectului a crescut la 2.500.000 euro!

Canalizarea menajeră, în linie dreaptă la Bozovici!

Primarul Adrian Stoicu, din postura de ales al comunității din Bozovici, a semnat recent contractul cu proiectantul care va realiza proiectul tehnic al acestui obiectiv de anvergură pentru „capitala“ Văii Almăjului.

„Urmează ca proiectul să fie scos la licitație și să intrăm în linie dreaptă pe lucrările de șantier. O să ne cerem scuze concetățenilor noștri, la momentul respectiv, pentru disconfortul care va fi creat de aceste lucrări, pe care le consider absolut necesare, care trebuiau de mult realizate. Dar niciodată nu e prea târziu să aducem bunăstare comunității din Bozovici“, a afirmat primarul comunei, Adrian Stoicu.  Edilul a ținut să aprecieze efortul conjugat al angajaților Primăriei Comunei Bozovici care s-au dedicat proiectului ce are ca scop înființarea unei rețele de canalizare în localitatea din Valea Almăjului.

De menționat că în cadrul aceluiași proiect va fi construită și o stație de epurare.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei