Un profesor pentru România lui Mano-Lache: Ciprian Jichici!

modelmic

Bănăţeanul Ciprian Jichici, este un om ca noi toţi, dar cu siguranţă un român care s-a săturat să mai fie bătaia de joc a clasei politice de pe plaiuri mioritice şi în mod cert a clasei politice de ,,rasă superioară” – parlamentară! Jichici, care nu este un neica nimeni, ci un profesor respectat de la Universitatea de Vest din Timişoara şi angajat Microsoft, a hotărât ca printr-o scrisoare deschisă să-i ofere o replică dură deputatului Marius Manolache, cel care a spus că parlamentarii sunt înalţi demnitari ai statului şi au nevoie de pensii mai mari. Într-un mesaj pe Facebook, Ciprian Jichici îl întreabă pe deputat ce răspundere are el şi cu ce e mai presus de el.

Pe repede înainte, Ciprian Jichici îi transmite deputatului că el a construit o firmă de la zero şi că îşi plăteşte toate impozitele.

„Sunt recunoscut internaţional ca unul din cei mai buni specialişti IT în aria mea de competenţă. Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naţionale şi internaţionale, şi asta nu pentru că “dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesaţi ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?”, îl întreabă sec Jichici pe deputatul Marius Manolache.

„Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, şamd. ” – a declarat plin de sictir deputatul în Parlamentul României, M. Manolache.

„Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine? Hai să vedem…

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adaugă şi cei petrecuţi pe băncile facultăţii. Am fost olimpic naţional la 5 materii în liceu, am luat atâtea premii că nici nu le ştiu din cap. Pasiunile mele ştiinţifice sunt cloud computing, data mining şi fizică cuantică. Ştii ce înseamnă vreunul dintre aceşti termeni, măi infatuat ordinar ce eşti?

Cu asta am lămurit-o, hai să mergem mai departe. Am construit de la zero (fără tată şmecher, securist, primar, etc…) o firmă care a împlinit anul trecut 15 ani. Lucrează numai în privat, nu dă tunuri, îşi plăteşte toate impozitele. Sunt recunoscut internaţional ca unul din cei mai buni specialişti IT în aria mea de competenţă. Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naţionale şi internaţionale, şi asta nu pentru că “dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesaţi ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?

Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presarate cu activităţi profesionale. Să nu mă înţelegi greşit, profitorule, nu mă plâng şi nu mă victimizez. Fac ceea ce fac şi cât fac pentru că îmi place foarte mult. Mă pricep bine, am rezultate şi satisfacţii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firmă, partenerii de business) şi pentru statul român.

Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciza pe combustibil, şi multe altele. PLÂTESC, înţelegi lipitoareo? Îmi justific existenţa în această societate şi, muncind pentru mine şi familia mea, contribui la bunăstarea comunităţii. Tu câte ore munceşti pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, şi nu în ala care aterizează la Bucureşti.

Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi” – încheie furtunos domnul profesor.

Cele două Camere ale Parlamentului au adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege potrivit căruia un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, o asemenea scrisoare trebuia să se nască, aveam nevoie de ea, pentru ca noi, societatea, să mai purtăm în suflet speranţa şi crezul în însănătoşirea acestui sistem devorat de 25 de ani încoace de hulpavii şi infatuaţii de la vârful politicii româneşti. Felicitări şi întreaga mea consideraţie pentru modul în care mi-aţi luat cuvintele din gură, domnule profesor Ciprian Jichici!

Şi mă gândesc că, poate, intelectualii nu ne-au părăsit de tot în această ţară…

Sergiu TABAN

foto:voceatimisului.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei