Un punct în clasament, dar uriaş pentru moralul rossonerilor!

modelmic

Echipa reşiţeană venea după o deplasare de o săptămână în care a susţinut două meciuri, unul la Călăraşi şi unul la Piteşti, ambele pierdute la limită: 1-2 cu Dunărea, respectiv 2-3 cu FC Argeş. Oaspeţii noştri, Petrolul Ploieşti, aflaţi pe podiumul Ligii a II-a, au obţinut în ultimul meci o victorie, tot la limită 1-0, în faţa celor de la ASU Politehnica Timişoara.

La meciul contând pentru etapa a XVI-a au fost prezenţi aproape 800 de spectatori, iar ploieştenii au fost susţinuţi de aproximativ 60 de fani, care şi-au încurajat sportiv favoriţii, într-un frumos dialog la distanţă cu galeria reşiţeană.

Partida a început cu o uşoară dominare a oaspeţilor, dar şi echipa noastră a fost prezentă în faţa careului advers, în minutele 5 şi 6, însă Cristea şi apoi Acka nu au putut fructifica centrările lui Ene de pe partea dreaptă. În minutul 24, Leo Doană este obligat să facă prima schimbare: locul lui Săulescu, accidentat, este luat de către Stănescu. După schimbarea efectuată de către antrenorul nostru, jucătorii oaspeţi au executat autul până în careul nostru, unde un jucător ploieştean a recentrat cu capul, apărarea reşiţeană respinge până la Marinescu care, de la aproximativ 13 m, din zonă centrală, a trimis în plasă cu toată opoziţia lui Zimmermann.

modelmic

Oaspeţii au împins jocul în jumătatea noastră, încercând marcarea celui de-al doilea gol. Rossonerii nu cedează, iar în minutul 41, Poiană îi pasesază lui Ene, aflat la 11 m lateral dreapta de poarta ploieşteană, care este deposedat în ultimul moment de către Sîrghi, atacantul nostru solicitând acordarea unui penalty.

După pauză jocul se schimbă, reşiţenii reuşesc să contracareze presingul ploieştenilor, venind şi ocaziile de gol. Efortul jucătorilor rossoneri s-a concretizat în minutul 62 când, după o incursiune pe partea dreaptă, mingea ajunge la Danci care trimit puternic un şut-centrare, iar portarul Avram încercând să blocheze mingea, o deviază în poartă. Un gol egalizator pe deplin meritat de echipa noastră.

După ce s-au văzut egalaţi, oaspeţii noştri au încercat mai mult în atac, dar apărarea noastră a fost la post, alături de Zimmermann. În minutul 79, Leo Doană face şi celelalte două schimbări, în locul lui Danci şi Dat intră Cioablă, respectiv Răducan. Echipa noastră mai are trei ocazii mari pentru a trece în avantaj, în minutul 81, prin Stănescu, în minutul 87, prin Vasiu, iar în minutul 90, prin Poiană, dar scorul final consemnează un 1 – 1 echitabil, având în vedere jocul celor două echipe.

Echipa noastră a acumulat 16 puncte, urmează încă două meciuri din seria celor cinci disputate la un interval de 3 zile: miercuri, 13 noiembrie la Miercurea Ciuc, iar apoi, sâmbătă 16 noiembrie, acasă, în Valea Domanului, în compania Ripensiei Timişoara.

modelmic

Antrenorul oaspeţilor, Flavius STOICAN, a concluzionat: „Am câştigat un punct pe un teren greu, cu o echipă bine organizată. Vreau să-l felicit pe Leo Doană pentru că a reuşit lucruri frumoase aici şi de aceea, toate echipele care au venit au avut un meci greu, sigur, cu excepţia accidentului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În rest, celelalte echipe au avut de suferit pentru că au jucători care aleargă, muncesc. Terenul a îngreunat astăzi jocul şi pentru noi şi pentru ei, dar astăzi a fost un meci bazat pe multă dăruire, muncă. Puteam să câştigăm dar, la fel de bine, puteam să plecăm şi învinşi. Cred că este un rezultat echitabil.”

La finalul meciului, Leo DOANĂ a declarat: „Două reprize diferite. Din păcate, continuăm să facem greşeli pe faza defensivă. Jucătorii mei, din nou, au greşit la faze fixe. Le-am spus acest lucru şi la pauză, în asemenea momente nici nu mai ştii ce să le spui. Bine că am revenit, la fel ca şi în meciul cu UTA. La Călăraşi am început de la 0 – 1. Din păcate sunt greşeli individuale. Lumea laudă jocul nostru, dar punctele rămân la alţii. Sperăm să vină şi o victorie în deplasare. Mă aştept să aducem puncte din deplasare pentru că jocul ne dă nădejde. Jucătorii s-au dăruit şi astăzi pe un teren foarte greu. Cu moralul sunt puţin la pământ. Am lucrat mai mult pe factorul psihic pentru a le ridica moralul, pentru că este greu să vii din două deplasări şi să nu aduci niciun punct. Mai ales după ce am condus cu 2 – 0 la Piteşti. Au fost greşeli individuale şi sper să nu mai existe asemenea greşeli, pentru că jocul ne dă speranţă şi este păcat că nu aducem puncte de care avem foarte mare nevoie. Un rezultat echitabil, puteam să pierdem, puteam să câştigăm. Cred că în repriza a doua am dominat jocul, adversarul nostru venind doar cu mingi lungi. Bine că n-am mai făcut greşeli în apărare, să pierdem pe final de meci. Urmează o nouă deplasare, la Miercurea Ciuc. Le spuneam şi băieţilor că suntem ca Cireşarii: plecăm din două în două zile. Sperăm să fie cu folos această deplasare şi să aducem puncte pentru că merităm.”

CSM REŞIŢA: Cristian ZIMMERMANN – Lorenzo ACKA, Marco EHMANN, Bruno VASIU, Daniel VĂDRARIU – Emanuel DAT (min. 79, Gabriel RĂDUCAN), Cristian POIANĂ, Cristian DANCI (min. 79, Alexandru CIOABLĂ) – Dragoş SĂULESCU (min. 24, Raphael STĂNESCU), Daniel ENE. Pe bancă au mai luat loc: Adrian HORVAT, Flavius VLĂDIA, Laurenţiu BREŞNENI, Milorad BANAC.

modelmic

 

modelmic

modelmic

 

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei