18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Undă verde din Văliug spre Semenic

Consilierii locali ai comunei Văliug au aprobat în bugetul din acest an, banii necesari studiului de fezabilitate pentru schimbarea întregului sistem de iluminat public în stațiunea Semenic.

„Din cauza vremii nefavorabile, nu putem deocamdată să pornim acest studiu. Trebuie să vedem, atunci când se va topi zăpadă, alături de proiectant, pe unde putem trage rețeaua de alimentare. Trebuie să vedem ce stâlpi vom monta, să stabilim pe unde vom îngropa rețeaua (pentru că dacă o lăsăm pe stâlpi se încarcă cu chiciură) și să vedem ce fel de lămpi vor fi necesare pentru iluminat care să reziste la temperaturi negative“, a declarat primarul comunei Văliug, Sorin Blaga.

Autoritățile locale vor nu doar să ilumineze centrul stațiunii, ci prin acest proiect să asigure iluminatul de la intrarea în stațiune până în zona centrală. „Noi am vrea să punem instalația de alimentare prin pământ, pentru a nu mai avea probleme din cauza vântului sau a zăpezii. Am făcut iluminatul în Văliug, la Crivaia, acum este rândul Semenicului. În funcție de valoarea stabilită prin studiul de fezabilitate vom depune proiectul ori pe Anghel Saligny, ori pe o altă axa de finanțare europeană sau guvernamentală“, a mai precizat edilul Sorin Blaga.

spot_img

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei