Undă verde pentru redeschiderea grădinițelor și a creșelor! Ce trebuie să facă părinții?

modelmic

Măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after-school-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, conform ordinului comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after-school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, au fost publicate. Drept urmare, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/ unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune în această perioadă, cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. În județul Caraș-Severin au fost deja înregistrate aproximativ 40 de astfel de solicitări.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin au fost deja înregistrate aproximativ 30 de solicitări ale părinților pentru informarea cu privire la posibilitatea participării copiilor pe perioada vacanței de vară la activitățile recreative în cadrul unităților de învățământ preșcolar din zona Reşiţa și 10 în cele din zona Moldova Nouă”, precizează Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene și pe site-urile acestora.

Conform lui Ion Chiosa, unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.  De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

foto: edu-news.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei