fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Unde sunteți, băbăieți!? Mai este război în Ucraina?!

Când niște meșteri mari, calfe și zidari începuseră să prindă între niște saci plini cu nisip obeliscul din Parcul Tricolorului am fost unul dintre cei care am sărit să-i altoiesc pe bramburiști. Că doar s-or opri. Nu am reușit. Marii artiști reșițeni, pictori, sculptori, scriitori și poetese, înțelegând (căci de aia au ochi și minte de artiști) ce vrea să producă ilustrul meșter Manole (Comănescu, pe numele de artist) ne-au băgat pumnul în gură. Nouă, ignoranților.

După ce Primăria Reșița, plină de astfel de artiști, și-a recuperat nisipul, pentru că nu tot a ajuns pe tencuiala caselor fiilor de artiști, opera lui Constantin Lucaci, un Brâncuși al Reșiței, arată ca după războiul din Ucraina împotriva căruia „artiștii” au luptat.

Băbăieți, noi, ignoranții, constatăm că v-ați bătut joc de reșițeni, de zestrea lor culturală. Ne-ați asigurat că monumentul nu va păți nimic. Vă invit să-l vizitați. Iar mai apoi, să puneți mână de la mână și să reparați stricăciunile. Așa se cuvine, bă artiștilor!

spot_img

Apropo, mai este război prin Ucraina?

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

16 COMENTARII

 1. Da mirobolantă priveliște. Unde sunt cârnații urlătorii sclava Ucraina?Așa e românul nație de proști, lingăi, slugarnici. Așa va rămâne și după,,Mega lucrarea revoluționară sau operațiunea Tramvaiul pentru proști sau cu proști. Deja și aici se vede rahatul cât vezi cu ochii, nu trebuie să fi mega specialist. Hai sictirrr!!!!🤬🤬🤬🤬👊👊👊👎👎👎👎

  • @razi de tine: Ce treabă are SLAVA UKRAINI cu faptul că monumentul a fost deteriorat?
   Şi mā rog, ce monument e ăla de plângeți atât după el?

  • @avlFCRB: are directă legătură, pentru că sacii cu nisip depuși prin primărie (moșia lui Tăițelu’ & Co) întru deteriorarea lucrării maestrului C. Lucaci s-au pretins a fi un ”simbol” (nisipos) al apărării din Ucraina, chiar și cu preț în deteriorarea lucrării și spiritului maestrului C. Lucaci.
   De parcă acel ”upgrade” cu ”muzicalitatea” fântânii cinetice și LED-uri ar fi altceva decât kits cu bătaie de joc.
   Vorba aceea: ce știe …… ce e șofranul.
   E valabil și la percepția mătăluță?
   Dar ceva termopane în loc de vitralii la Castelul Peleș nu ai pune?
   Măcar ca la Băile Romane din Herculane (CS).
   Iaca …

  • Iar te bagi în seamă ca chilotul în…față. Nu te-a întrebat nimeni nimic hop!și maimuța pnl. Vezi-ți de treabă. Sluga Ucraina 👎👎👎👎

  • Pentru avc ciorbe este comentariu, Zero are perfecta dreptate dar nu ai cu cine. Distrugerea monumentului are impact direct la banul public pentru că mai sunt și unii artiști, vraja bălți recte cârnații haștagiști care o dau cu ,,Vai ce aveți cu omul, e artist, Brâncuși a fost pistol cu apă rece. Uite ce mare pârț de grămezi de saci a creat artistu’ și cu tot cu nisip!!!”🤣🤣🤣😂😂🤪🤪🤪🤪

  • Știi cum sună pentru un om inteligent comment-ul tău; Crrr… Mrrr… Prrr… Ukraina… Vorba lui Smiley: Bă, ești prost!? NEslavă idioților ca tine!
   Chiar că nu ai cu cine… mai ales cu unii ca tine. Dă mâna cu „prietenul meu” zero-barat!
   Ah, și noapte bună… mintoșilor!

  • @DuaLipa: Kitsch-ul este ”artă din cuină” (bucătărie țărănească de vară), kitchen, cu găini, găinari și nisip.
   Fără șofran.

 2. Încă de pe atunci ( din perioada ,, facerii ” hidoşeniei marca Gonzo ; same thing to ,, cavoul Universalul Vechi în stil night disco ” şi de speriat copiii mici ziua acum câțiva ani ) ,, am pus problema aceasta ” , având convingerea asupra faptului că exact astfel se vor petrece / avea loc ( nu ,, întâmpla ” … fiindcă m-am săturat de expresia aceasta în sensul de ,, coincidență / hazard / soartă ” … precum şi de toate nesfârşitele coincidențe din ,, Romanistan ” ) ,, lucrurile ” ( sau ,, lucrările ” mai bine zis ). A se revedea postările mele din perioada respectivă , aflate în subsolul articolelor de presă ce au vizat minunatele ,, opere de artă marca Gonzo & CO ” ! Mie unul îmi place şi pictura abstractă şi / sau de natură ,, tehnică „, inclusiv majoritatea tablourilor şi sculpturilor marca Picasso ( mulți îl hulesc pe Pablo Picasso respectiv operele sale de artă ) , însă apreciază hidoşeniile lui Gonzo gen Muppets Show în stil caricatural [ originalul a fost şi este genial , iar personajele deosebit de simpatice )):: ] !

 3. Traiasca Dorinel Hotnogu, consilierul primariei pe teme culturale, promotorul lui Gonzo, initiatorul lui in acest oras si totodata omul care a blocat orice initiativa culturala reala pentru Resita din care nu a avut ce interese sa traga. S-a infiltrat si el, din pacate, in evolutia orasului. Cunoscandu-l personal, da, asta a fost stilul lui, al lui Dorinel, dintotdeauna. Lumea a uitat ca a fost vice ani de zile si a pus umarul la condamnarile primite de superiorii lui. Dar stiu, pentru majoritatea mai usor este sa traga urmatoarea concluzie: Era mai bine sa ramana orasul cu tevile de fier nevopsite de 30 de ani ca balustrazi la poduri, infiltratii, gropi in asfalt sau, in cel mai bun caz, drumuri refacute de Crina cu o reducere de material de 80% si o crestere de costuri de 120%, in timp ce, si el, ca si Hotnogu era viceprimar, dar in alt mandat, al unui diferit condamnat :).

  De retinut, dpmdv: desi Nelu Popa este cel mai bun primar din ultimii zeci de ani ai orasului, a facut unele greseli in alegerea oamenilor. Consilierul cultural al orasului, Dorinel Hotnogu, cel care va aduce locomotivele de 3 ani la Resita, cel care a promovat salvarea coloanei de apa pt. locomotivele cu abur din Govandar, despre care nu se mai aude nimic, este una dintre aceste greseli.

  La polul opus, totusi, a ales si cel mai bun om al resitei: Gratian, omul care a facut totul posibil. Sper ca aceasta alegere reusita sa nu-i fi dat prea multa incredere in talentul de a alege oameni buni, caci oamenii sunt ca serpii…

 4. ”După ce Primăria Reșița, plină de astfel de artiști, și-a recuperat nisipul …”

  Însă ”balast” (lest) a rămas destul, pentru ceva tăiței.

 5. @razi de prostul din tine: Faptul ca spui, scrii, gandesti orice impotriva unui stat agresat, invadat, denota cat de precar e intelectul tau.
  Exact cum spui tu, n-ai cu cine. Cu de astia ca tine? N-ai cum.

 6. @zero: Sacii aia nu reprezentau un kitsch. Erau meniti sa va arate o mica parte din imaginea pe care o vad zilnic cetatenii ucraineni care au ramas inca la ei in tara.
  Simbolic insemna mai mult.

  • @avlFCRB: Mda, absolut, mai ales când cetățenii reșițeni (cei care au mai rămas la ei în oraș) nu ar avea destule emoții produse de ”artiști” specializați în imagini cu demolări, cratere și tranșee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei