Ungaria a eliminat restricţiile de tranzitare a teritoriului naţional pentru toţi cetăţenii români

a

În urma refuzului autorităților de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au inițiat discuții cu partenerul maghiar. Discuțiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din ţară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români“, a transmis, astăzi, Ministerul Afacerilor Interne.

Oficialii maghiari au anunțat că, din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, sunt eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români.

Discuțiile purtate de reprezentanții MAI cu partea maghiară se înscriu în acțiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetățenilor români posibilitatea de a ieși și de a reveni în ţară în condiții cât mai bune. Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri”, a mai transmis MAI.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, ieri, la începutul ședinței de Guvern, că autoritățile maghiare au introdus din nou reguli de tranzitare și nu permit accesul cetățenilor români care doresc să tranziteze Ungaria în cazul în care aceștia nu au un contract de muncă în original. El a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să ia legătura cu omologul său maghiar și, în cazul în care nu renunță la astfel de măsuri, să fie sesizată Comisia Europeană.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație … și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri”, a mai transmis MAI.

  Canci!
  Sminteală de Armeniş, cu “penele” umflate.
  Care … “continuare”? Care “hotărâre”? Care “respectarea dreptului de liberă circulaţie”? :)
  Ăsta (Vela ruptă) a depus toate eforturile să sancţioneze drastic prin miliţienii lui şi pe cei cu (discretă) dublă cetăţenie. De care ştia.
  Şi mai ales pe cei care nu au completat corect (în limba română) o declaraţie (în original) pe proprie răspundere (concepută pervers) … “că şi noi respectăm acest drept cetăţenilor unguri”, exprimat în “continuare”. Igen?
  Că … ce semeni, aia culegi.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei