Unitate de îngrijire la domiciliu și centru de recuperare pentru persoanele vârstnice din Reșița

modelmic

165 de persoane vârstnice din municipiul Reșița sunt ținta unui proiect în valoare de peste două milioane și jumătate de lei, inițiat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Caraș-Severin și Direcția de Asistență Socială Reșița, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, axa prioritară 4,  „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.

Scopul proiectului este de a se contribui la dezvoltarea infrastructurii sociale de la nivel local, regional și național și creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, prin înființarea unui set de servicii integrate fără componentă rezidențială pentru persoanele vârstnice.

Concret, proiectul constă în înființarea și dezvoltarea de servicii sociale adecvate nevoilor pentru 165 de persoane vârstnice din Municipiul Reșița”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Proiectul „Dezvoltarea de servicii sociale și sociomedicale pentru persoanele vârstnice din Municipiul Reșița” asigură accesul persoanelor vârstnice din municipiul Reșița la servicii integrate în concordanță cu nevoile specifice ale acestora,  îmbunătățirea calității vieții, promovarea participării active a persoanelor vârstnice la viața socială, obținerea unei independențe/siguranță pentru persoanele cu necesități de îngrijire de lungă durată: unitate de îngrijire la domiciliu, centru de recuperare/reabilitare funcțională, voluntariat în rândul persoanelor vârstnice, asistență comunitară prin acces la spălătorie precum și participarea activă a vârstnicilor la viața comunității. Aceste servicii nou înființate vor fi sustenabile ulterior implementării proiectului contribuind la creșterea nivelului de trai precum și creșterea nivelului de siguranță a persoanelor vârstnice din Reșița.

Contractul de finanțare pentru implementarea proiectului  are o perioada de implementare de 33 de luni cu obligația ca inițiatorii acestuia să susțină financiar serviciile sociale aferente proiectului 6 luni după expirarea termenului de implementare.

foto: arhiva

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei