Urmărire în Caraș-Severin! Cetățeni din Irak, Siria și Iran, opriți la Goruia de polițiști!

modelmic

15 persoane din Irak, Siria și Iran au fost depistați la finalul săptămânii trecute pe raza localității Goruia, din județul Caraș-Severin. Aceștia se îndreptau spre județul Timiș, cu două autoturisme și nu au oprit la semnalul polițiștilor, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acestora.

Migranții au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, informează Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara:

În noaptea de 13/14.03.2020, în jurul orei 00.30, la nivelul I.T.P.F. Timișoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Oravița-Caraş Severin, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe Drumul Județean 581, în localitatea Goruia.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara. Șoferii mașinilor nu au oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care imediat s-a pornit în urmărirea lor, fiind solicitat sprijin de la celelalte echipaje din zonă.

Autoturismele s-au îndreptat spre străzi lăturalnice din localitatea Goruia, iar pentru oprirea lor a venit în sprijin un echipaj mix format din polițiști de frontieră si polițiști din cadrul Poliţiei Băile Herculane.

În urma acțiunii, cele două autoturisme au fost oprite la marginea localităţii Goruia, iar în interiorul acestora se aflau cincisprezece persoane, dintre care trei femei, doi copii și zece bărbați”.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt  cetățeni din Irak, Siria și Iran, adulții au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, iar copii cu vârsta de 11, respectiv 12 ani.

Cei în cauză au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări, totodată poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate  și a întregii activități infracționale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. imoGen

  Și ce se întâmplă cu ei pe urmă ? Sunt băgați pe gâtul cărășenilor cu forța ?
  De ce redacția nu dă mai multe informații ?

  Raspunde
  1. zero

   De ce?
   Pentru că NU TREBUIE SĂ SE ŞTIE ce se întâmplă acum în Iran, Siria şi Irak, cu prioritate pentru coronavirus şi izolete (izolare).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei