Utilajele, pregătite să intre în centrul Reșiței! Când vor începe lucrările la proiectul de 6 milioane de euro?

modelmic

Lucrările de modernizare a centrului civic din Reșița sunt pe punctul de a începe și nu vor fi amânate de sosirea iernii, dă asigurări primarul Ioan Popa. Valoarea proiectului prin care se dorește înlocuirea „biscuiților” din zona centrală, cum numea edilul actualele dale, cu unele din granit de 8-10 cm, este de 6 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Reprezentanții administrației locale și-ar fi dorit ca lucrările la zona centrală a orașului să fie actualmente în plină desfășurare, la semnarea proiectului de finanțare ce a avut loc la finalul anului trecut, edilul Popa arătându-se optimist că la finalul lui 2019 vom avea un centru nou. A urmat licitația de execuție a lucrărilor, întârzieri cauzate de contestarea acesteia, iar în luna august a acestui an a fost semnat, într-un final, contractul de execuție cu o firmă din Lugoj. În ce stadiul este acum proiectul? Conform primarului, tot ce lipsește pentru ca utilajele să intre în zona centrală a orașului, sunt o serie de avize:

„Proiectul a fost trimis de firma care a câștigat licitația, suntem în faza de autorizare. Aşa cum autorizăm case sau alte obiective, chiar şi noi, Primăria Reşiţa, trebuie să ne autorizăm proiectul de modernizare a Centrului Civic. Acum documentele sunt pe circuit, la Mediu, la Ape, la Inspectoratul de Stat în Construcții, unde trebuie obținute avizele pe proiect, după care dăm autorizaţia de construcţie. Eu sper ca într-o săptămână, două, maxim trei, să începem lucrările, cât ne va lăsa timpul. Acum e adevărat şi că în Centrul Civic lucrările nu sunt neapărat oprite de iarnă, pentru că în prima parte se vor scoate dalele existente, straturile de sub ele, se va reface partea de pluvial, de colectare a apelor de ploaie, şi cred că putem lucra chiar şi până în sărbătorile de iarnă“.

Proiectul presupune, printre altele, schimbarea dalelor actuale cu unele din granit de 8-10 cm, modernizarea sistemului de iluminat public, refacerea alveolelor de bănci și amenajarea unor spații pentru tineri, dar și pentru vârstnici, cu mese de șah și table.

Conform lui Popa, actualele dale din zona centrală, cel puțin cele care mai sunt încă întregi, vor fi refolosite în diverse zone ale orașului.

După ce scoatem dalele, le vom duce la o firmă să le curețe și le vom folosi pe aleile pietonale, prin Luncă, Moroasa. Sunt totuși două hectare jumătate. Vom recupera ce putem din ele și le vom folosi pe pietonale”, a explicat edilul.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  “Conform primarului, tot ce lipsește … sunt o serie de avize”:
  „Proiectul a fost trimis … noi, Primăria Reşiţa, trebuie să ne autorizăm proiectul de modernizare a Centrului Civic“.

  Tot ce lipseşte sunt de fapt “înţelegeri” privind şpaga de “autorizare” pentru proiectul trimis …
  Proiect neautorizat, întocmit de persoane neautorizate.
  Dar care au participat la “licitaţie”. Au şi “câştigat-o”. Chipurile … :) :) :)
  Tipic la mafia lui tăiţelu’ &.
  „După ce scoatem dalele (două hectare jumătate), le vom … recupera”, a explicat edilul.
  Aşa s-a “recuperat” şi linia de contact (firul de cupru) de la reţeaua de tramvai pusă în funcţiune la 1 Mai 1989 prin strădania ing. Petru Tarkany, desfiinţată la propunerea “echipei” Dumitrache – Burileanu, “propunere” la care Stepănescu nu s-a opus … mergând pe încredere. În cine?
  Reţea dispărută apoi fără urmă. Şi sub ochii vigilenţi ai “poliţiei” :)

  Raspunde
 2. Colombo

  Reteaua de cablu din cupru cu puritate de 95% pentru tramvaie a fost demontata dupa mai multe furturi de 50, 100 m si depozitata la ROATIR. Acolo trebuie cautat cuprul, dacă mai interesează pe cineva .

  Raspunde
 3. Turmentatu

  “.. le vom duce la o firma sa le curete…”
  E mortala asta :-))
  Asa e cand lucrezi cu c***’….acum ca vine iarna ,va apucati sa spargeti centrul…imi si inchipui ce misto vor arata transeele din centru fix de sarbatori.
  Parca aud si multumirile de rigoare din partea celor ce-l traverseaza…

  PS : poate aduceti ceva dale si pe strada Carpati din “muncipiu” ca n-a vazut trotuar de 30 de ani…si nici asfalt dar nu cred ca mai pasa cuiva.
  Ne-am lamurit de “capacitatile” existente :-)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei