Vaccinarea împotriva COVID-19 a cadrelor medicale din cadrul SJU Reşiţa începe azi

a

Vaccinarea  începe  la ora 9 și se va efectua pe secția Oftalmologie, din incinta Staționarului 1, secție în cadrul căreia a fost amenajat un centru temporar de vaccinare.  Prima doză de vaccin, din cele 250 solicitate de conducerea unității medicale pentru primele patru zile de campanie, îi va fi administrată dr. Liviu Culda, directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, cel care s-a ocupat de organizarea acestei campanii de vaccinare, alături de medicul șef al UPU-SMURD, dr. Alexandru Brici.

Tot astăzi vor fi imunizate și cadrele medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe, iar în zilele care urmează au fost programate cele de pe secțiile: Anestezie și Terapie Intensivă, Boli Infecțioase, Pneumologie, Radiologie și Imagistică Medicală, Laborator Analize Medicale, Anatomie Patologică etc. Din cei 1.164 de angajați ai spitalului, aici intrând personalul medical și auxiliar sanitar precum și TESA, 621 și-au exprimat dorință, până la data de 28.12.2020, pentru vaccinare anti COVID-19, se precizează în comunicatul remis presei de Roxana Nafiru – purtător de cuvânt al instituției medicale Reșițene.

Aseară, Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a trimis către depozitul Spitalului Militar din Timișoara, solicitarea pentru 625 de persoane, cadre medicale, din cele 5 spitale de pe raza județului. Acestea urmează să fie vaccinate în următoarele 4 zile. La sfârșitul săptămânii DSP-ul va centraliza alte solicitări venite din partea celor 5 spitale, iar de săptămâna viitoare se va efectua vaccinarea și pentru celelalte cadre medicale“ – a declarat pentru Reper24 prefectul Cristian Gâfu.

Tot de săptămâna viitoare se va efectua  și rapelul pentru persoanele vaccinate la sfârșitul anului trecut. „Persoanele care trebuie să facă rapelul sunt în evidența centrelor de vaccinare din spitale și a depozitului de la Spitalul Militar din Timișoara. Atunci când se face repartizarea pentru primul vaccin se face rezervarea și pentru rapel“, a mai precizat prefectul județului Caraș-Severin Cristian Gâfu.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei