Văliugenii așteaptă încheierea stării de urgență și redeschiderea industriei turismului

a

Sfârșit de aprilie, Văliug, stare de urgență și….multă liniște. Cam așa poate fi descrisă în doar câteva cuvinte imaginea comunei Văliug în plină pandemie de coronavirus. Situată la poalele Semenicului, localitatea, animată în toate cele 4 anotimpuri pare acum pustie; nimeni pe stradă, nimeni în pensiuni, nimeni alergând cu treabă de colo-colo. Primarul localității, Sorin Blaga, e mulțumit că e liniște și oamenii respectă restricțiile impuse de Ordonanțele militare, dar e neliniștit pentru că activitatea economică a localității tinde spre zero:

Tot ce a fost activitate economică, pensiune, restaurant s-a blocat; nu-i ușor. Să înceapă sezonul și să stai cu porțile închise nu e o chestie plăcută. Dar cred că dacă noi suntem de treabă, și nu ne ducem de nebuni cum merg alții, în alte părți, încet, încet ne vom reveni. Am toată stima pentru oamenii din sat; nu s-a întâmplat să plece cineva, să facă chefuri, să pornească hai-hui, nimeni nimic. Toată lumea își face treaba și stăm și așteptăm data de 15 mai. Avem tineret mult dar toți sunt de nota 10. Nu mi-a spus nimeni odată măcar vezi că au ieșit din case, s-au dus acolo sau acolo, nu. Cred că e o resetare bună pentru mulți; încep să vadă și partea cealaltă a paharului. De bine am tot avut parte, acum ne învățăm și cu răul“ – a mai precizat primarul Blaga.

aa

Pentru persoanele vârstnice din comună, edilul Văliugului a reușit să asigura o masă caldă pe zi pentru 80 de persoane: „Am găsit două fundații prin care derulăm această acțiune. Din banii Primăriei nu am voie să fac așa ceva, dar ne-am descurcat cu sprijinul unor sponsori și a celor cu omenie care ne ajută. Am asigurat o masă caldă timp de trei săptămâni și mai putem să o facem încă o săptămână. Oamenii sunt mulțumiți că am putut să-i ajutăm și cred că a fost un ajutor real pentru mulți dintre ei. Ăsta e avantajul că trăim într-o comunitate în care avem oameni care au afaceri frumoase pe la Timișoara și nu le-a fost greu să ne dea 3 mii de lei, 5 mii de lei, s-au motivat, au înțeles subiectul și ne-au ajutat. Avem un restaurant în comună care, în loc să trimită oamenii în 75% se ocupă cu aprovizionarea, gătesc și e bine pentru toată lumea“.

Edilul Văliugului, Sorin Blaga, a mai precizat că din punct de vedere economic la primărie s-au plătit salariile și s-au achitat contribuțiile către stat.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei