Verificări tehnice în trafic! 40% dintre mașinile oprite la control în Caraș-Severin, neconforme!

modelmic

69.130 de vehicule din România au fost verificate în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut de către reprezentanții Registrului Auto Român. În urma controalelor inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Situația este relativ similară în județul Caraș-Severin, din cele 272 de vehicule verificate pe parcursul anului trecut, 40% prezentând diferite neconformități tehnice sau legate de acte.

La nivel național, cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%), punți, jante, anvelope și suspensie (12%), șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%).

„Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate”, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român.

În județul Caraș-Severin, au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 272 vehicule. Dintre acestea 40% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte:

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ au fost aplicate 86 de amenzi contravenționale și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare”.

Reprezentanții RAR țin să menționeze că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

foto: timponline.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. DIRPES ION

    VOR AMENDA SI PE REPREZENTANTII CELOR CARE AU IN ADMINISTRARE DRUMURILE NATIONALE SAU JUDETENE ? OARE CIND DAI IN GROPANELE DE PE DRUMURILE JUDETENE GEN GRADINARI – RESITA , SICHEVITA – GIRNIC – MOLDOVITA- SOPOT , CELE DIN ZONA VRANI ,CIUCHICI , CICLOVA , BERLISTE…ETC CUM SA NU SE DUCA TOATE LA MASINI ? DESPRE CE VORBIM ?

    Raspunde
  2. Coronavirus

    Retardati astia , in loc sa evite contactul cu persoane si acte, fac razii ca sa se contamineze si sa contamineze si pe alții. IRESPONSABILI CARE VOR RASPUNDE PENAL DACA CONTINUA CONTACTUL CU CRTATENII CARE NU REPREZINTA PERICOL PUBLIC (Criminali, violatori , talhari etc.). TREZIREA , PESTE 10 ZILE VA FI PREA TARZIU. SA DE DOMNUL SA MA INSEL. IN REȘIȚA DEJA ESTE PUNCT ROȘU DE CORONAVIRUS.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei