Vești bune! Elevii reșițeni încă se mai „bat” pe cărți! Cititorul anului, o elevă de clasa a VI-a!

carti

Finala din acest an a concursului de lectură ,,Bătălia cărților” s-a desfășurat, datorită restricțiilor impuse de pandemie, în mediul online, prin intermediul aplicației Google Meet.

La Dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc” au participat 5 eleve de la școlile gimnaziale nr.2, 7 și 9 din Reșița, acestea susținând în fața juriului o pledoarie pentru cartea preferată, răspunzând la întrebări și adresând la rândul lor întrebări pe marginea celor 10 cărți propuse în concurs.

La finalul dezbaterii, juriul format din Adriana Dudaș-Vasile, profesor de limba și literatura română, Anca Bircea, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Camelia Duca, director Librăria Semn de Carte, a decis acordarea premiului Cititorul Anului 2020, elevei Maria Văleanu, de la Șc. Gimnazială nr.9 Reșița.

Finalistele concursului de lectură Bătălia Cărților, ediția a VII-a în organizarea Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin, sunt :

Mara OLARIU – Șc. Gimanzială nr.9, cls. a VII-a

Maria VĂLEANU – Șc. Gimanzială nr.9, cls. a VI-a

Riana Lorena VELESCU, Șc. Gimnazială nr.7, cls. a VI-a

Georgiana Anamaria ȘUTEA – Șc. Gimnazială nr.2, cls. a VII-a

Maia Georgiana MIHĂILESCU – Șc. Gimanzială nr. 2, cls. a VII-a

Acestea au primit premii constând în pachete de cărți și materiale promoționale, iar Cititorul Anului, a fost răsplătit, în plus, cu o tabletă.

„Bătălia cărților” este un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România sub deviza „Lectura te face învingător!”, la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova. Finala concursului la nivel local s-a desfășurat cu sprijinul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, după cum a precizat Clara Constantin, directorul bibliotecii județene.
premii_2020
Lorena POENARU

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei