Viceprimarul din Brebu rămâne fără funcția de consilier local! Vezi ce a decis instanța!

modelmic

La Primăria Brebu se fac din nou valuri, după ce instanța a decis admiterea cererii venite din partea Instituției Prefectului cu privire cu încetarea mandatului de consilier local al viceprimarului Ion Țicheriu.

 

Solicitarea nu este singura, și asta pentru că Instituția Prefectului a făcut nenumărate apeluri la începutul acestei veri către Consiliul Local Brebu, care însă au fost respinse.

Atât primarul din Brebu, Viorel Mitea Roșca, cât și viceprimarul Ion Țicheriu, au fost condamnați definitiv la câte un an jumătate de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Cei doi sunt acuzați că ar fi fraudat subvențiile europene oferite pentru curățarea și întreținerea pășunilor comunale.

După deschiderea urmăririi penale, primarul Roșca și-a pierdut funcția de conducere, în timp ce viceprimarul Țicheriu a rămas pe baricade. Cu toate că prevederile legale arată că faptele penale de care este acuzat atrag automat după sine încetarea mandatului de consilier local, lucrurile nu au evoluat chiar așa.

În acest sens, Prefectura Caraș-Severin a făcut nenumărate solicitări către Consiliul Local Brebu pentru încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier, cereri care au fost contestate de fiecare dată.

Astfel, Instituția Prefectului a decis să se impune adresarea directă spre Tribunalul Caraș-Severin, pentru a fi luate măsurile legale în ceea ce privește mandatul de consilier local al viceprimarului acuzat de fapte penale.

Instanța cărășeană a aprobat solicitarea Prefecturii în data de 15 septembrie, urmând să se stabiliească dacă decizia de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al lui Ion Țicheriu este una definitivă sau mai poate fi contestată.

„Decizia va fi contestată. Consiliul Local este cel vizat, pe mine nu mă pot suspenda din funcție. Rămâne să vedem ce decide instanța. Nu a venit încă motivarea, deci nu știm exact nici noi despre ce este vorba. Așteptăm să vedem”, a explicat viceprimarul Ion Țicheriu pentru Reper24 .

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei