Victor Ponta, convins că nu vor exista alegeri în două tururi: „O să schimbăm niște baroni PSD, cu baroni PNL”, a susținut la Reșița

 

ponta 1

Victor Ponta, președintele PRO România, a ajuns astăzi la Reșița ca urmare a unui periplu pre-electoral în Regionala zonală Vest – Sud-Vest în care este inclus și județul Caraș-Severin. La întâlnirea de astăzi au participat delegații din patru județe, președintele PRO România susținând că în momentul de față importante pentru formațiunea politică pe care o conduce sunt alegerile locale în care vor fi reprezentați de candidați tineri și profesioniști.

Victor Ponta crede cu tărie că vor fi alegeri parlamentate anticipate pentru că PNL nu își permite să ajungă în toamnă la guvernare fără alegeri. „Au nevoie de alegeri anticipate cât sunt încă pe valul de după alegerile prezidențiale și PSD este la pământ și cât timp PRO România nu poate să fie atât de puternic încât să reprezinte o amenințare mortală. Sunt convins că vor face alegeri anticipate pentru că sunt convins că la 1 septembrie nu vor aplica mărirea prevăzută de lege pentru pensii, nu vor da banii de alocații, nu vor mări salariile la profesori și s-ar putea ca pentru închiderea bugetului să apeleze la taxe și impozite.

Bugetul ține 6-7 luni, mai mult nu, așa că au nevoie de alegeri până atunci. Dacă îi prind alegerile după ce se sparge gogoașa asta cu bugetul și după ce se confruntă cu problema pensii, salarii, alocații, probabil că atunci chiar e o bătaie la alegeri și vor fi ca Guvernul Cioloș. Guvernul Cioloș dacă făcea alegeri în mai-iunie, încă era popular. Le-a lăsat în decembrie și ați văzut ce s-a întâmplat”, a declarat liderul PRO România.

Referitor la alegerile locale, Ponta crede că PNL nu vrea alegeri în două tururi la primari și dovadă stă faptul că dreapta liberală ar jongla cu situația așteptând moțiunea PSD-ului. Două tururi la alegeri ar complica situația atât pentru PNL, cât și pentru PSD, USR și PRO România având astfel posibilitatea să câștige teren.

ponta

„Dacă voia, dădea ordonanță ieri, practic azi era în vigoare, puteau să înceapă calendarul și cu asta basta. Nici nu avea cine să atace la Curtea Constituțională decât cel mult avocatul poporului, dacă ataca, dar probabil că nu. Vor într-un singur tur și au găsit șmecheria asta, hai să facă PSD-ul moțiune să pice guvernul și în felul acesta își rezolvă și problema cu anticipatele.

Aici sunt alte două lucruri serioase: primul – PSD și UDMR nu au 234 de voturi pentru moțiune, ca să treacă, nu vor vota moțiunea nici USR, nici PMP, nici ALDE, nici minoritățile, nici noi. Și atunci dacă vor să pice guvernul, trebuie să voteze PNL-iștii și o să fie PNL-ul exact cum a fost PSD-ul în 2017, trebuie să își dea jos propriul guvern, ceea ce înseamnă că se fac de râs total.

Doi – dacă nu trece moțiunea de cenzură, cu siguranță PSD-ul va contesta la Curtea Constituțională. Există o decizie a CC din 2012 referitoare la legi electorale, decizia 682 care spune că nu se poate cu 6 luni înainte”, a mai susținut liderul PRO România.

Referitor la alegerea președinților de consilii județene, Ponta crede că se va rămâne pe sistemul președinților „baroni”, singura modificare fiind că se vor schimba niște baroni PSD cu baroni PNL.

Dacă până în prezent PRO România nu și-a desemnat candidații pentru alegerile locale în toate localitățile, până la 1 martie formațiunea politică va avea în Caraș-Severin candidați atât pentru Consiliul Județean și Primăria Reșița, cât și pentru celelalte 77 de unități administrativ teritoriale.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: E de dorit și posibilă o alianță cu PSD, dar fără cei care „au băgat capul în poză cu Dăncilă și Dragnea“ | Ion Spânu pentru Caraș-Severin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei