22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

(VIDEO) „Asta-i sara de Crăciun“ – colindul ansamblului Mărgăritare din Republica Moldova, la Brebu

Ansamblul Mărgăritare din Republica Moldova a sosit încă de ieri în comuna Brebu din Caraș-Severin, ca urmare a unei înțelegeri dintre primarii celor două localități: Ion Țicheriu și Gheorghe Ojoc din comuna Corșova – Republica Moldova.

Primarul moldovean, a cărui comună este situată foarte aproape de Nistru colindă astăzi, în Ajun de Crăciun, pe la casele locuitorilor din Brebu, colindul strămoșesc. În această seară, de la ora 18:00, aceștia vor fi prezenți și la Mânăstirea din Brebu.

Mâine, în ziua de Crăciun, vor susține mai multe spectacole de colinde la bisericile ortodoxe din Apadia, Valeadeni și Brebu ce vor fi urmate de un spectacol folcloric. „Am vrea ca acest spectacol să se desfășoare în centrul comunei. Dacă vremea nu ne va permite, îl vom ține în sala de spectacole a Căminului Cultural din Brebu“, a declarat pentru Reper24, edilul comunei, Ion Țicheriu.

spot_img

„Este o mândrie și o bucurie că putem păstra și duce mai departe aceste obiceiuri românești, indiferent de care parte a graniței vor veni. Este un bun prilej de a-i invita pe toți cei ce iubesc colindul românesc să participe în prima zi a Sfântului Crăciun la spectacolul din comuna Brebu“, a mai adăugat edilul din Brebu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei