5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

(VIDEO) Doi cetățeni, un român și un belgian, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean român şi unul belgian, care au sprijinit unsprezece cetăţeni din India şi Pakistan, în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Cei doi cetăţeni sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comloşu Mare-Gotlob, judeţul Timiş, un autoturism marca VW Sharan înmatriculat în România. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad.

spot_img

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului unsprezece persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Astfel, aceștia împreună cu șoferul aflat la volanul autovehiculului au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite, nouă bărbaţi şi două femei, sunt cetăţeni din India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani. La cercetări, s-a stabilit că şoferul autoturismului i-a preluat pe cei unsprezece din zona de frontieră cu intenţia de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Extinzând cercetările, în jurul orei 22:00, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean belgian în vârstă de 34 de ani, persoană implicată în activitatea de organizare a grupului format din cei 11 migranţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei unsprezece  cetăţeni indieni şi pakistanezi.

De asemenea, cetăţeanul român şi cetăţeanul belgian sunt cerecetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei