fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

(VIDEO) Se decolmatează ierugile de pe raza orașului Oțelu Roșu

Fie că e vorba de ploile de primăvară, de ruperile de nori din vară ori de cele care par să nu se mai oprească din toamnă, capriciile vremii au făcut, fac și vor mai face prăpăd prin  casele, curțile ori grădinile oamenilor.

„Cu natura nu te pui“, spune o vorbă din bătrâni; corect, dar poți interveni și poți limita distrugerile făcute de ploile abundente și de revărsările râurilor. Asta dacă ești gospodar și gândești pro-activ în deciziile pe care le iei.

Acest lucru îl face edilul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, care a decis ca împreună cu serviciul din subordine să curețe ierugile de pe raza localității:

„Încă de la începutul acestui an lucrăm la decolmatarea tuturor ierugilor din oraș, pentru a preveni eventualele inundații din primăvară. Am finalizat până acum zona Cireșa de la poligon, am finalizat în zona Gai, unde am montat și tubulaturi la trecerile care intră în grădinile oamenilor, iar acum suntem pe strada Progresului.

În această zonă am avut probleme foarte mari la inundațiile din anii trecuți. S-a schimbat cursul ierugilor și toată apa se duce în grădinile oamenilor. Sunt câteva familii de pe strada A.I.Cuza care au probleme foarte mari din această cauză. Acum am început să decolmatăm și să refacem traseul vechi. Vom finaliza această lucrare în câteva zile și apa va fi direcționată pe fostul curs al ierugii“, explică primarul.

Edilul Luca Mălăiescu a mai precizat că își dorește ca până la sfârșitul lunii martie, toate ierugile de pe raza orașului să fie decolmatate.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei