Viitorul județului arată altfel, cărășenii vor locui în case ecologice! Consiliul Județean, pe lista finaliștilor RegioStars!

modelmic

 

 

Proiectul MILD HOME, în cadrul căruia Consiliul Județean Caraș-Severin este partener, a fost selecționat ca finalist al celei de-a VIII-a ediții a competiției RegioStars. Un alt partener român în cadrul proiectului este Centrul pentru Promovarea Energiei Curate și Eficiente din România (ENERO).

Premiile RegioStars recompensează cele mai inovatoare proiecte regionale derulate cu fonduri europene, iar selecția finaliștilor a făcut-o un juriu independent prezitat de deputatul european Lambert Van Nistelrooij. În selectarea proiectelor s-a ținut cont de caracterul inovator, de impactul avut, durabilitate și de parteneriatele create.

Proiectul MILD HOME „My Modular, Intelligent, Low cost, Do it yourself, nearly zero energy House for our Eco Green Village” (Casa Ecologică), implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin a avut drept scop definirea, proiectarea şi stimularea construirii primelor case ecologice, emisii zero, în stil de case pasive, fiabile, reciclabile şi cu costuri reduse, concepute pentru a fi amplasate într-o aşezare ecologică.

Consorțiul proiectului a reunit 13 parteneri din Uniunea Europeană, Italia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Grecia, România și Serbia, precum și organizații care participă în calitate de observator. Proiectul a fost finalizat în 31 decembrie 2014.

Anul trecut, un alt proiect al Consiliului Județean – Dezvoltarea unei rețele transfrontaliere de Telediagnostic și Teleconsultare în instituțiile de sănătate a fost prezentat la Bruxelles, fiind unul din cele 4 proiecte de succes alese de Comisia Europeană.

Proiectul, derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, permite medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Spitalul General Vârșeț și de la Centrul de Sănătate Zitiște (Serbia) să colaboreze prin intermediul unui sistem medical, unic în cele două țări, ce facilitează acordarea de asistență medicală la distanță.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei