Viorel Bașag: Sprijin masiv promis de Guvern pentru firmele care au suferit în criza Covid!

basag

După ce primarul Ioan Popa, președintele PNL Reșița, a vorbit despre investițiile propuse de Guvern în panul de relansare economică propus, Viorel Bașag, șeful Departamentului Economic, Întreprinderi Mici, Mijlocii și Întreprinderi Mari al Organizației județene PNL Caraș-Severin, a făcut o sinteză a sprijinului oferit și agenților economici din diverse domenii care au avut de suferit în urma crizei generate de Covid-19.

PNL are în vizor și firmele, în planul de repornire al economiei propus de Guvernul Orban. Grantul de sprijin pentru capital de lucru și investiții, pentru microîntreprinderi pe SRL fără salariați, aici sunt toate domeniile incluse, să acopere cheltuieli, stocuri, datorii furnizori, utilități.

Scheme de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid-19. Tot la fel, chiriile pentru firmele afectate pe timpul Covidului și se vor plăti chirii până la 3 luni pe timpul stării de urgență și al stării de alertă”, a explicat liberalul, într-o conferință de presă.

Viorel Bașag a vorbit și despre alocarea unui capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri.

Sunt granturi de maxim 125 de mii de euro pentru domeniile HoReCa, turism, transporturi, evenimente care să acopere, cheltuieli, stocuri, datorii, furnizori și echipamente.

Granturi pentru investiții și reconversia economică – între 50 de mii de euro și 200 de mii de euro pentru domeniile: industria sanitară, farmaceutică, alimentară, auto, IT, energie, construcții, transport, turism. De exemplu, cei de la Farmec, care și-au schimbat producția și fac acum foarte multe măști”, a mai spus Viorel Bașag.

Mai sunt granturi pentru investiți pe Programul Național Regional, promise de Guvern, pe Axa 2.1 și 2.2 pentru microîntreprinderi, până la 200 de mii de euro, pentru întreprinderi medii, până la 1 milion de euro și pentru întreprinderile mari – până la 6 milioane de euro.

Toate aceste programe au ca scop sprijinirea firmelor, să își poată reporni activitatea și să facă față acelor 3 luni sau 2 luni prin care au trecut în perioada în care și-au oprit activitatea.

În concluzie, planul de relansare economică al PNL enunţă un sprijin masiv al statului pentru aproape toate domeniile economiei şi invocă investiții de zeci de miliarde de lei şi euro în infrastructură, agricultură, sănătate sau educaţie.

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei