Visul lui Popa începe să prindă viață! Centrul civic al Reșiței, tot mai animat!

modelmic

Centrul civic al municipiului Reșița începe să devină tot mai animat. Aceasta era, de altfel, și una din dorințele enunțate în urmă cu ceva timp de primarul Ioan Popa. Micile schimbări au început să apară treptat, iar lucrurile ce trebuiesc schimbate sau îmbunătățite sunt încă departe de a se fi terminat, dar deja începe să se simtă un suflu nou în zona centrală a municipiului de pe Bârzava.

Pentru început s-a lucrat la repararea și modernizarea fântânii cinetice a lui Constantin Lucaci și s-a făcut un skatepark pentru tineri amatori de sporturi extreme, iar acum se pare că s-a dat liber la construirea de terase. Totul însă în anumite limite și respectându-se regulamentele stabilite de administrația locală cu privire la acest tip de construcții sezoniere, inclusiv în ceea ce privește culoarea umbreluțelor și tipul de mobilier permis. Altfel spus, fără improvizații inestetice, fără cunoscutele scaune de plastic și fără umbreluțele prin care se făcea publicitate la o marcă de bere sau alta.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696264164032″]

 

 

Două probleme majore mai rămân însă în zona centrală a Reșiței: pavelele, care se sparg sub picioarele trecătorilor și hotelul Semenic, care se degradează de la o zi la alta. În ceea ce privește prima problemă, edilul a anunțat deja că se lucrează la un proiect prin care se dorește obținerea de fonduri europene pentru refacerea centrului civic și înlocuirea actualelor dale cu unele mult mai rezistente și estetice, un proiect care s-ar ridicat la aproximativ 4 milioane de euro. Situația hotelului Semenic pare însă ceva mai greu de rezolvat. Municipalitatea și-a exprimat deja intenția de a achiziționa clădirea de la actualul proprietar, dar la un preț corect. În luna februarie, primarul Ioan Popa anunța însă că administrația locală renunță pentru moment la intenția de achiziție, având în vedere că prețul cerut excede cu mult posibilitățile Primăriei Reșița. Singurul lucru pe care îl poate face la ora actuală municipalitatea este să amendeze cu regularitate proprietarul fostului hotel, pentru starea de degradare în care se află în prezent clădirea.

Citește și Popa spune pas hotelului Semenic! Este prea scump! „Primăria Reșița nu are resursa financiară pentru acest gen de investiții”!

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    Ultimul “vis” enunţat de tăiţelu’ este (să prindă viaţă) un birou la morgă.

    În rest, doar a dărâmat terasele unora în favoarea teraselor altora, în ideea că nu s-ar mai putea juca copiii pe lângă fântână (şi aia “modernizată” cu horor damfuzoare) fără prezenţa beţicilor centralizaţi pe terase.
    Oare a ce damf duhneşte visul lui Popa?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei