Votul în Senat al Legii privind carantina și izolarea, amânat până luni

senat

Plenul Senatului a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea pentru luni a proiectului privind carantinarea și izolarea. Amânarea a venit ca urmare a faptului că senatorii au lucrat aseară până târziu și e nevoie să fie revizuite articolele discutate, astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună, aplicabilă, care să reușească să treacă testul curții constituționale.

Conform ziare.com, liberalii au argumentat că deja în urma dezbaterilor s-au rezolvat multe dintre problemele reclamate de CCR și că azi ar fi putut fi gata proiectul de lege într-o forma care să poată fi aplicată.

Cu toate că Raed Arafat, care a participat la ședință, a adus în prim plan faptul că tot mai multe persoane simptomatice cer să plece din spitale a fost votată cu majoritate de voturi amânarea discuțiilor pe acest proiect de lege pentru luni, când se vor relua și se vor analiza inclusiv practici europene.

La rândul lor, social democrații au reclamat că în nicio altă țară europeană nu ar exista o lege privind carantina și izolarea așa cum se dorește ea în Parlament.

Joi, după ce proiectul Guvernului a trecut  de Camera Deputatilor, președintele și Guvernul au făcut apel ca proiectul să fie adoptat pentru a exista un cadru legal în cazul carantinei și izolării, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional ordinul de ministru în baza căruia se putea decide restrângerea libertății individuale.

Vineri, Comisia juridica a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuție pentru această dimineață mai multe texte.

foto: Olt Alert

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei